Ελλαδα

Ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Όλυμπο και Ροδόπη

Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά τώρα
(φωτογραφία αρχείου) © ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Φωτιές σε Όλυμπο και Ροδόπη: Η κατάσταση στα μέτωπα - Ολονύχτια μάχη από τις επίγειες δυνάμεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύσκολα μέτωπα φωτιάς σε Όλυμπο και Ροδόπη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και του εθελοντές να αναμένεται να δώσουν ολονύχτια μάχη για τον έλεγχο τους

Στη Ροδόπη η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (6.8) στην περιοχή Πάτερμα στον Δήμο Αρριανών. Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν επίγεια μέσα της πυροσβεστικής, καθώς το σημείο είναι δύσβατο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 63 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων τμήματος και 14 οχήματα. Από αέρος επιχειρούσαν νωρίτερα έξι εναέρια μέσα, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 6 Αυγούστου σε δασική έκταση στην περιοχή Αρδεία Ροδόπης. Επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 13 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Βίντεο: Καιρικά Νέα Θράκης

Posted by ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ on Sunday, August 6, 2023

Φωτιά Όλυμπος: Δύσκολο το μέτωπο - Μάχη για την κατάσβεση 

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στον Όλυμπο. Το πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 14:00 στον Όλυμπο, στην πλευρά της Λάρισας πάνω από την τοποθεσία Μπεχτέσι, στην κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας σε δύσβατη πευκόφυτη περιοχή.

Στη μάχη της κατάσβεσης παίρνουν μέρος τρεις ομάδες πεζοπόρων με 22 άτομα, 5 οχήματα με 10 άνδρες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις Λάρισας και Κατερίνης καθώς και εθελοντές. Οι φλόγες σε κανένα από τα δύο σημεία δεν μαίνονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, όμως οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cullwzzdbszd)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ