Ελλαδα

Πώς η αγάπη του Ιταλού μαφιόζου για τη Νάπολι τον οδήγησε στη σύλληψη

Ήταν καταζητούμενος για 11 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 60χρονος Ιταλός μαφιόζος πανηγυρίζει σε εστιατόριο στην Κέρκυρα για το πρωτάθλημα της Νάπολι
© Carabinieri Napoli

Κέρκυρα: Το πανό της Νάπολι σε εστιατόριο και ο ρόλος του στη σύλληψη 60χρονου Ιταλού μαφιόζου

Τη Δευτέρα (7.8) θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο Ιταλός μαφιόζος και μέλος της Καμόρα που συνελήφθη στην Κέρκυρα μετά από 11 χρόνια ερευνών των αρχών. Ο καταζητούμενος έφτασε στα χέρια των αστυνομικών λόγω της αγάπης του για τη Νάπολι, την ομάδα του. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Ιταλός μαφιόζος εντοπίστηκε μέσα από φωτογραφία η οποία τον έδειχνε στον όροφο εστιατορίου με πανό και κασκόλ της Νάπολι, όταν η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα στην Ιταλία. Η φωτογραφία είχε αναρτηθεί στα social media και από εκεί φέρεται να τον εντόπισαν οι ιταλικές αρχές. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο καταζητούμενος, τα χρόνια που βρισκόταν στην Κέρκυρα είχε δημιουργήσει οικογένεια και είχε ένα μεγάλο παιδί. Στον εισαγγελέα θα υποστηρίζει ότι δεν κατηγορείται για εγκλήματα του ποινικού δικαίου, αλλά του οικονομικού δικαίου, όπως ξέπλυμα χρήματος. Συγκεκριμένα, αναμένεται να ισχυριστεί πως κατηγορείται ουσιαστικά για φορολογικές παραβάσεις, δηλαδή για μια εικονική πτώχευση επιχείρησης και άλλες παραβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, οι οποίες σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία έχουν παραγραφεί, οπότε θα ζητήσει από το δικαστήριο να μην δεχτεί την έκδοσή του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-culauvqcg1kh)

Ήταν καταζητούμενος για 11 χρόνια - Συνελήφθη στην Κέρκυρα

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, ο 60χρονος με καταγωγή από τη Νάπολη ήταν δραπέτης από το 2012, είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και το όνομα του συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των «επικίνδυνων φυγόδικων του Υπουργείου Εσωτερικών» (πρώην λίστα των 100 πλέον καταζητούμενων). Ο εντοπισμός και η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα επιχείρησης που συντονίστηκε από τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και τη συνδρομή των Ιταλικών Αρχών.

Οι ιταλικές Αρχές φαίνεται πως δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο πρόσωπο, καθώς στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του στην Ελλάδα, συμμετείχε προσωπικό του Ερευνητικού Πυρήνα των Καραμπινιέρων της Νάπολης, που ήρθε ειδικά για αυτό τον σκοπό στη χώρα μας ως παρατηρητές και προσωπικό του Γραφείου Εμπειρογνώμονα για την ασφάλεια της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Ο 60χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε παίξει σημαντικό ρόλο στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος για λογαριασμό φαμίλιας της Καμόρα, μέσω παράνομων επιχειρήσεων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-culdf1i1w5ax)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ