Ελλαδα

Άλλαξε η εικόνα στην Πλάκα της Νάξου: Μάζεψαν τη νύχτα ξαπλώστρες και ομπρέλες

Άρον άρον απέσυραν τα ομπρελοκαθίσματα υπό τον φόβο προστίμων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαζεμένες ξαπλώστρες στην Πλάκα της Νάξου
Μαζεμένες ξαπλώστρες στην Πλάκα της Νάξου © Facebook/Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου»/Depy Axaopoulou

«Κίνημα της πετσέτας»: Νυχτερινή επιχείρηση απομάκρυνσης επίπλων παραλίας από την Πλάκα της Νάξου

Άλλη μια νίκη πέτυχε το λεγόμενο «κίνημα της Πετσέτας», αυτή τη φορά στη Νάξο, όπου μετά τις καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και υπό τον φόβο ελέγχων και προστίμων, ιδιοκτήτες έσπευσαν να μαζέψουν ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Όπως αναδεικνύεται σε ρεπορτάζ της «Καθημερινής» και σε αναρτήσεις που έχουν ανεβεί στη σελίδα της κίνησης «Σώστε την παραλία της Νάξου», το βράδυ της Πέμπτης έγινε επιχείρηση απομάκρυνσης ομπρελοκαθισμάτων από την παραλία της Πλάκας.

Σήμερα, κάτοικοι και επισκέπτες είδαν μια διαφορετική εικόνα στην πανέμορφη Πλάκα, αφού οι ξαπλώστρες ήταν σαφώς λιγότερες και τα «σημάδια» της αφαίρεσης των ομπρελών ήταν εμφανή.

Από την άλλη, υπήρξαν καταγγελίες ότι η κατάσταση με τις ξαπλώστρες στη γειτονική παραλία του Αγίου Προκοπίου δεν έχει παρουσιάσει καμία αλλαγή και ότι κατά τη διαδικασία της απομάκρυνσης νταλίκες πάτησαν τις αμμοθίνες που φυτρώνουν στην παραλία.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή εικόνα της Πλάκας:

Άλλαξε η εικόνα στην Πλάκα της Νάξου: Μάζεψαν τη νύχτα ξαπλώστρες και ομπρέλες
Άλλαξε η εικόνα στην Πλάκα της Νάξου: Μάζεψαν τη νύχτα ξαπλώστρες και ομπρέλες
Άλλαξε η εικόνα στην Πλάκα της Νάξου: Μάζεψαν τη νύχτα ξαπλώστρες και ομπρέλες

Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, η Ελένη Ανδριανοπούλου, μέλος της κίνησης «Σώστε τις παραλίες της Νάξου», κατήγγειλε αφενός ότι το μεγαλύτερο νησί το Κυκλάδων αντιμετωπίζει το γνωστό πρόβλημα με τις ομπρελοξαπλώστρες να καταλαμβάνουν το 80-90% της παραλίας. Αφετέρου, όπως είπε, έχουν πληθύνει οι κατασκευές ξύλου ή και τσιμέντου, πέργκολες, εξέδρες κ.λπ.

Η κ. Ανδριανοπούλου υπογράμμισε ότι δυστυχώς η καταστροφή της παραλίας και η παρεμπόδιση της προσέλευσης στον αιγιαλό παίρνει μεγάλες διαστάσεις, με αποκορύφωμα την αφαίρεση βράχων μέσα από τη θάλασσα. «Μέσα στη θάλασσα μπήκε εκσκαφέας ιδιώτη και άρχισε να βγάζει τα βράχια από την παραλία της Πλάκας», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η ίδια τόνισε ακόμα ότι οι μαζικές καταγγελίες κατοίκων έγιναν και πέρυσι, αλλά φέτος οι κάτοικοι είναι συσπειρωμένοι και οργανωμένοι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuipv1c1a8y9)

Φωτογραφίες εντός άρθρου: Facebook/Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου»/Depy Axaopoulou

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ