Ελλαδα

Συναγερμός στον Έβρο: Βρέθηκε μεγάλη ομάδα προσφύγων και μεταναστών

Εντοπίστηκαν νωρίς την Παρασκευή - Ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά και βρέφη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετανάστης στον Έβρο
ΑΡΧΕΙΟ © SOOK

Έβρος: Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες - Ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά και βρέφη

Σύμφωνα με πληροφορίες πολυπληθής ομάδα προσφύγων και μεταναστών εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην γέφυρα του Άρδα ποταμού, στην προσπάθεια τους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή.

Τα άτομα φαίνεται πως είναι περισσότερα από 200 και στην πλειοψηφία τους είναι γυναικόπαιδα, ενώ υπάρχουν πολλά βρέφη 3 και 4 μηνών.  Οι περισσότεροι δηλώνουν Συριακής καταγωγής, από Ιράκ και Γιαζίντι.

Άτομα που μπήκαν λαθραία στην Ελλάδα βγήκαν στην εθνική οδό

Σύμφωνα με δήλωση τους περιφέρονται εδώ και 3-4 μέρες χωρίς νερό και φαγητό. Τους παρασχέθηκαν τα απαραίτητα, ενώ ασθενοφόρο παρέλαβε ευάλωτα άτομα που είχαν ανάγκη φροντίδας.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν σε ρυθμίσεις της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς από τα άτομα έχει καταληφθεί το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Εκεί επίσης, βρίσκεται εκπρόσωπος της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ και μεταφραστής. Τα άτομα μεταφέρονται με λεωφορεία στο ΤΣΦ Χειμωνίου για την πρώτη καταγραφή και ανάλογα με την χωρητικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου θα μεταφερθούν εκεί, για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ