- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
L' Echo: «Λερναία Ύδρα» η ελληνική οικονομία - Τουρίστες και επενδυτές «ψηφίζουν» Ελλάδα
Το δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας για τον ελληνικό τουρισμό
L' Echo:«Οι τουρίστες στοιχηματίζουν στην Ελλάδα, οι επενδυτές επίσης»
«Οι τουρίστες στοιχηματίζουν στην Ελλάδα, οι επενδυτές επίσης», είναι ο τίτλος άρθρου της βελγικής εφημερίδα L'Echo. Όπως επισημαίνεται, «παρά τις πυρκαγιές, η ελληνική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει».
Tο άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «H ελληνική οικονομία φαίνεται τόσο ανθεκτική όσο η Λερναία Ύδρα. Όσα κεφάλια κι αν κόπηκαν από αυτό το γνωστό θηρίο της ελληνικής μυθολογίας, πάντα κατέληγαν να ξαναμεγαλώνουν. Ομοίως, η Ελλάδα έχει ανακτήσει τα τελευταία χρόνια πολλά από αυτά που είχε χάσει κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους στις αρχές της δεκαετίας του 2010, κάτι το οποίο ανοίγει όλο και περισσότερο τις ορέξεις των επενδυτών».
Σημειώνει, επίσης, ότι το έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού εκτινάχθηκε σε περισσότερο από 13% πριν από δέκα χρόνια. Πέρυσι, ήταν μόνο 2,3%, παρά τη βοήθεια που χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και παράλληλα σε σχέση με την ανάπτυξη, υπογραμμίζει ότι «ενώ η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά περισσότερο από 9% το 2011 και στη συνέχεια συνέχισε να μειώνεται, σημείωσε ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 6% τα τελευταία δύο χρόνια».
Ο τουρισμός έφερε την ανάκαμψη - Σύντομα η επενδυτική βαθμίδα
Η Εcho δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό, επισημαίνοντας ότι «τον Μάιο τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού έφτασαν το 1,75 δισ. ευρώ, έναντι 1,4 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε στα τέλη Ιουλίου η Τράπεζα της Ελλάδος».
Επιπροσθέτως, τονίζεται ότι η οικονομική ανάκαμψη που γνώρισε η Ελλάδα είναι τέτοια που οι οίκοι αξιολόγησης θα μπορούσαν σύντομα να επαναφέρουν τη χώρα σε επενδυτική βαθμίδα.
«Το μόνο που θα χρειαζόταν γι' αυτό είναι οι οίκοι Fitch και S&P να αυξήσουν κατά μία βαθμίδα την αξιολόγηση που αποδίδουν στο ελληνικό κράτος. Οι βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, που εδραίωσαν τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία της χώρας, προσδίδουν πολιτική σταθερότητα που θα μπορούσε να ενθαρρύνει αυτούς τους οίκους χρηματοοικονομικής αξιολόγησης να προβούν σε αυτήν την επαναξιολόγηση. Ο αρχηγός του κράτους υπόσχεται να συνεχίσει να πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις ευνοϊκές για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας» αναφέρει η εφημερίδα.
Τέλος, σημειώνει ότι «μένει να ελπίζουμε, για την ελληνική οικονομία, ότι οι βίαιες πυρκαγιές που πλήττουν αυτή τη στιγμή τη χώρα και το κλείσιμο ορισμένων εμβληματικών τουριστικών τοποθεσιών λόγω υπερβολικής ζέστης δεν θα εμποδίσουν την ανάκαμψή της».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.