Ελλαδα

Η επόμενη μέρα στη Νέα Αγχίαλο μετά τις εκρήξεις - Σπασμένες βιτρίνες, απόλυτη ερημιά (εικόνες & βίντεο)

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει η πόλη της Μαγνησίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Αγχίαλος
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Νέα Αγχίαλος: Βομβαρδισμένο τοπίο μετά τις χθεσινές εκρήξεις

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει η Νέα Αγχίαλος, μια μέρα μετά τις τρομερές εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας λόγω των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Τα τζάμια έχουν σπάσει σχεδόν σε όλα τα σπίτια, τις βιτρίνες των καταστημάτων και τις προσόψεις κτιρίων. Φθορές έχουν υποστεί και τα ίδια τα κτίρια, ενώ τα σπασμένα παράθυρα και οι αυλόπορτες - τις οποίες άφησαν ανοιχτές οι κάτοικοι την ώρα που εκκένωσαν άρον-άρον - συνθέτουν την όψη μιας πόλης-φάντασμα.

Δείτε φωτογραφίες:

Καταστροφές στη Νέα Αγχίαλο
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Καταστροφές στη Νέα Αγχίαλο
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επέστρεψαν κάποιοι κάτοικοι

Σε οδοιπορικό της ΕΡΤ, φαίνεται ότι κάποιοι κάτοικοι και επαγγελματίες επέστρεψαν στη Νέα Αγχίαλο. Η κάμερα κατέγραψε τις προσπάθειές τους να μαζέψουν και να καθαρίσουν τα σπίτια και τα καταστήματά τους.

Οι εικόνες στην οδό 30ής Ιουλίου μοιάζουν απόκοσμες, καθώς οι κάτοικοι δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στις οικίες τους. Οι δρόμοι είναι εντελώς άδειοι, δεν κινείται κανένα όχημα ούτε κάποιος κάτοικος, ενώ μόνο ένας φούρναρης κάνει προσπάθεια να καθαρίσει το κατάστημα του από τις ζημιές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cudjsj4izr5l) Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cudluoy7m7a1)

Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ενώ ευχάριστο είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει γύρω από τον οικισμό κάποια εστία φωτιάς.

Από τις 6:20 πέταξε το πρώτο ελικόπτερο, ώστε να σβήσουν κάποιες μικροεστίες, ενώ στην συνέχεια πέταξαν και καναντέρ που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Οι κάτοικοι που κλήθηκαν να εκκενώσουν τον οικισμό έμειναν και διανυκτέρευσαν όλο το βράδυ στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Βόλου όπου έτυχαν της φροντίδας των εθελοντών που συνέδραμαν με οτιδήποτε είχαν στην διάθεση τους σε νερά, αναψυκτικά, φαγητό, ράντζα, ακόμη και με την απασχόληση των μικρών παιδιών.

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου παραμένουν περίπου 1000 άτομα, ενώ ο Σύλλογος Ξενοδόχων Βόλου, κάλυψε όλα τα κενά δωμάτια της πόλης ώστε να φιλοξενηθούν οι κάτοικοι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ