Ελλαδα

Αυτό είναι το ελληνικό «νησί των νερών και των περιπατητών» - Ύμνοι από το Lonely Planet

Διαφέρει από τις υπόλοιπες Κυκλάδες, καθώς δεν συγκεντρώνει πλήθη τουριστών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρος
© EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Αφιέρωμα στην Άνδρο, την οποία αναδεικνύει ως περιπατητικό και πεζοπορικό προορισμό, φιλοξενεί το ιταλικό Lonely Planet

Εκτενές αφιέρωμα στην Άνδρο έκανε πρόσφατα το Lonely Planet της Ιταλίας, χαρακτηρίζοντάς την ως τον κορυφαίο ελληνικό προορισμό πεζοπορίας.

Το ιταλικό Lonely Planet χαρακτηρίζει την Άνδρο ένα «ευχάριστο παράδοξο» σε σχέση με τις υπόλοιπες Κυκλάδες, οι οποίες συνήθως φέρνουν στο μυαλό τις παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά τους. Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, το οποίο όμως δεν συγκεντρώνει πλήθη τουριστών και δεν εξαρτάται μόνο από τον τουρισμό.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, «η Άνδρος αποτελεί μια όμορφη εξαίρεση των Κυκλάδων μέσα από τη ναυτική ιστορία της και την ασυνήθιστα πράσινη φύση που συνδυάζεται με ποτάμια και πηγές. Οι αρχαίοι Έλληνες την ονόμαζαν Υδρούσα, δηλαδή "υδάτινη"».

Το δημοσίευμα επισημαίνει: «Οι τουρίστες εδώ είναι κυρίως Αθηναίοι και η κύρια ασχολία του νησιού ήταν η ναυπηγία. Από τότε που οι μεγάλες ελληνικές εφοπλιστικές δυναστείες άνοιξαν γραφεία στο Λονδίνο στις αρχές του 20ου αιώνα, η Άνδρος έγινε γνωστή ως "Μικρά Αγγλία"».

Το νησί των νερών και των περιπατητών

«Για αιώνες οι κάτοικοι του νησιού ήταν αυτάρκεις, καλλιεργώντας σε πεζούλες για την παραγωγή λαχανικών, ελαιολάδου, οίνου και βοτάνων. Η Άνδρος έχει πολλά να προσφέρει, μια ορεινή ενδοχώρα που διασχίζεται από καταπράσινες κοιλάδες και περιτριγυρίζεται από καταγάλανα νερά, μια κομψή πρωτεύουσα με νεοκλασικά παλάτια, γραφικά χωριουδάκια, αλλά και πολλές ιστορικές τοποθεσίες όπως αρχαία ελληνικά μνημεία, ενετικά σημεία ενδιαφέροντος του 13ου αιώνα και παλιούς νερόμυλους».

Εστιάζοντας στην πεζοπορία ως την καλύτερη εμπειρία γνωριμίας με τον μαγευτικό προορισμό των Κυκλάδων, το ιταλικό Lonely Planet αποκαλεί «ναυαρχίδα» το Andros Routes ως ένα έργο εθελοντών, οι οποίοι δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών μήκους 170 χιλιομέτρων, αξιοποιώντας εντυπωσιακά φυσικά τεραίν, δευτερεύοντες δρόμους χωριών και πλακόστρωτα μονοπάτια.

«Η Άνδρος είναι ένας προορισμός που σε "ταξιδεύει" σε έναν επίγειο παράδεισο μόλις δύο ώρες από την Αθήνα και διαθέτει τη δίκη της "οπτική" για διακοπές στις Κυκλάδες χωρίς μαζικότητα. Εξαιρετικές υπηρεσίες σε λογικές τιμές, υπέροχες παραλίες και αστείρευτο εύρος επιλογών για δραστηριότητες, χαλάρωση και διασκέδαση κάνουν την Άνδρο να ξεχωρίζει μέσα στο φετινό, ιδιαίτερο καλοκαίρι», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Άνδρου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ