Ελλαδα

Νέο μπλόκο σε εξαγωγές φαρμάκων από τον ΕΟΦ

Αφορά κυρίως σε αντιβιοτικά

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φάρμακα
© Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi

ΕΟΦ: Νέα λίστα απαγόρευσης εξαγωγών φαρμάκων

Την απόφασή της για μία νέα απαγόρευση παραλλήλων εξαγωγών φαρμακευτικών σκευασμάτων από τη χώρα μας εξέδωσε σήμερα η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά από σχετική αυστηρή και κατεπείγουσα εντολή εκ μέρους του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Πρόκειται για μία νέα απαγόρευση παραλλήλων εξαγωγών, η οποία αφορά περίπου 30 φαρμακευτικά σκευάσματα, στην πλειονότητά τους γνωστά και ευρείας χρήσης αντιβιοτικά.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΕΟΦ αναφέρει τα εξής:

«Στα πλαίσια διασφάλισης της επάρκειας φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης και αντιμετώπισης των ελλείψεων ανακοινώνεται σήμερα από τον ΕΟΦ η νέα λίστα απαγόρευσης εξαγωγών φαρμάκων. Το μέτρο έχει προσωρινό χαρακτήρα και θα επικαιροποιείται από τον ΕΟΦ με βάση τις εκάστοτε συνθήκες με στόχο την προστασία της υγείας των ασθενών και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Η απόφαση θα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ».

Πρόκειται για την δεύτερη μέσα σε 20 ημέρες απόφαση της διοίκησης του ΕΟΦ για απαγόρευση παραλλήλων εξαγωγών φαρμακευτικών σκευασμάτων από τη χώρα μας. Πρόκειται, δηλαδή, για τη δεύτερη σχετική εντολή, την οποία απηύθυνε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προς τη διοίκηση του ΕΟΦ.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές της ATHENS VOICE, μάλιστα, αναμένεται η διοίκηση του ΕΟΦ να εκδώσει εντός της ημέρας νέο, διορθωτικό και επαυξημένο κατάλογο απαγόρευσης παραλλήλων εξαγωγών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ