Ελλαδα

Μεσίστια σημαία, σιωπή και συγκίνηση στην τελετή στο Πεντάγωνο για τους δύο πιλότους

Τους απονεμήθηκε ο βαθμός του αντιπτεράρχου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεσίστια σημαία, σιωπή και συγκίνηση στην τελετή στο Πεντάγωνο για τους δύο πιλότους

Πτώση Canadair: Τελετή στο Πεντάγωνο για τους δύο πιλότους - Τους απονεμήθηκε ο βαθμός του αντιπτεράρχου

Ειδική τελετή στο πλαίσιο της έπαρσης σημαίας έλαβε χώρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το πρωί της Πέμπτης, στη μνήμη των δύο ιπτάμενων της Πολεμικής Αεροπορίας, Σμηναγού Χρήστου Μουλά και Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους μετά την πτώση του Canadair στην Κάρυστο το μεσημέρι της Τρίτης.

Εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας βρέθηκαν στο υπουργείο και στάθηκαν ακίνητοι και σιωπηλοί την ώρα που σε όλα τα μπαλκόνια του κτηρίου βρίσκονταν στρατιωτικοί από όλα τα όπλα σε ένδειξη φόρου τιμής.

Αφότου ολοκληρώθηκε η τελετή έπαρσης της σημαίας, η οποία θα κυματίζει μεσίστια καθώς έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος, ακολούθησε μνημόσυνο και τρισάγιο στον ιερό ναό που βρίσκεται μέσα στους χώρους του στρατοπέδου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cucovikdq16x)

«Ο σμηναγός Μουλάς και ο ανθυποσμηναγός Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στην Εύβοια. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και όλων των ελλήνων στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας και ανακοίνωσε πως «με απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των γενικών επιτελείων και μετά από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στους δύο ιπτάμενους απονέμεται ο βαθμός του αντιπτεράρχου».

«Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή μαζι με αυτήν όλων των ιπτάμενων που έχουν χάσει τη ζωή τους δείχνοντας αυταπάρνηση για την προστασία της πατρίδας, της περιουσίας και της ζωής όλων των Ελλήνων», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Κανένα πτητικό μέσο δεν επιχειρεί χωρίς προηγούμενο πτητικό έλεγχο», ευχαριστώντας τους μηχανικούς «καθώς χάρη στον μόχθο και την άοκνη εργατικότητά τους έχουν τη δυνατότητα να πετάνε τα πτητικά μέσα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuco4m4gcduh)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ