Δεν είναι όμορφη, ούτε εντυπωσιακή. Είναι απλώς ανοιχτή κι αυτό είναι το πραγματικό θαύμα
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκδηλώσεις μνήμης έλαβαν χώρα χθες, Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, στο Μάτι, καθώς συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τις 23 Ιουλίου 2018, ημέρα όταν και ξέσπασε ο πύρινος εφιάλτης που κόστισε τη ζωή σε 104 ανθρώπους.
Στην τελετή μνήμης για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς βρέθηκαν κάτοικοι του Ματιού αλλά και των γύρω περιοχών. Στο μνημείο των θυμάτων εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τους 104 νεκρούς.
Ταυτόχρονα, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, άναψαν φαναράκια μέσα στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης των θυμάτων.
Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση πέντε χρόνων στον Ιερό Ναό της Παντοβασίλισσας Ραφήνας, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου.
Δειτε περισσοτερα
Το Στρατόπεδο Καραϊσκάκη Α στο Χαϊδάρι μετατράπηκε σε μηχανισμό καταστολής και αντιποίνων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής
Burgers με την υπογραφή του Λευτέρη Πέτρου, μουσική, γέλια και μυρωδιές
Αν ήσουν εκεί, ξέρεις ήδη. Αν όχι, δες τι έχασες.
Η φωτογραφική διείσδυση ως πράξη μνήμης, βλέμματος και ηθικής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής: Το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»
Ομαδική έκθεση φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην iFocus Photo Gallery