Ελλαδα

Τρεις συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα

Για ποιους πρόκειται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα
Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα © Eurokinissi

Κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα: Τρεις συλλήψεις - Για ποιους πρόκειται

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων οκτώ.

«Χαροπαλεύει» ένα 11χρονο παιδί μετά από την κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα

Ένας 30χρονος νεκρός, ένα 11χρονο αγόρι που χαροπαλεύει και 11 ακόμη τραυματίες έχουν ανασυρθεί εως τώρα από τα τμήματα γέφυρας που κατέρρευσε νωρίτερα σήμερα στα Μποζαίτικα της Πάτρας.

Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς κανείς δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν και άλλοι αγνοούμενοι, μιας και πρόκειται για ομάδα Ρομά της περιοχής, οι οποίοι βρίσκονταν στην αποκλεισμένη περιοχή των εργασιών, για να μαζέψουν σίδερα τα οποία σκόπευαν να πωλήσουν για «σκραπ».

Πτώση γέφυρας στην Πάτρα: Υπό αδιευκρίνηστες συνθήκες η κατάρρευση

Η κατάρρευση τμήματος της γέφυρας, σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνηστες εως τώρα συνθήκες. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που διενεργούν την προανάκριση για την υπόθεση, βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες ελεγχόμενης κατεδάφισης της γέφυρας.

Αυτό που ανέφεραν οι εργαζόμενοι, είναι πως ο χώρος ήταν περιφραγμένος και κλειστός για τους πολίτες. Η ομάδα των ρομά που γνώριζε προφανώς για τις εργασίες, είχαν συγκεντρωθεί και μάζευαν παλιοσίδερα. Κανείς δεν προχώρησε σε οπτικό έλεγχο του χώρου κατά την διάρκεια της κατεδάφισης, με αποτέλεσμα όταν κατέπεσαν τμήματα της γέφυρας βάρους εκατοντάδων τόνων, να καταπλακωθούν οι αθίγγανοι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu9lf7zqwx15)

«Μόνο με θαύμα θα επιζήσει» το 11χρονο αγόρι που τραυματίστηκε

Ένας 30χρονος, ανασύρθηκε νεκρός, ενώ εν συνεχεία, εντοπίστηκε το 11χρονο αγόρι χωρίς τις αισθήσεις του. Στο νοσοκομείο οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή πλην όμως είναι πολυτραυματίας και η κατάσταση του, δεν αφήνει πολλές ελπίδες. «Μόνο με θαύμα θα επιζήσει», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι γιατροί στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση.

Από τους υπόλοιπους τραυματίες, μόνο οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν φόβοι για τη ζωή τους. Όλοι τους μεταφέρθηκαν τόσο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου όσο και στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

Καταθέσεις λαμβάνουν οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις από τους υπευθύνους του έργου, καθώς εκτός από τα πλημμελή μέτρα φύλαξης του χώρου αλλά και τον μη έλεγχο για ύπαρξη ανθρώπων κατά την διάρκεια των εργασιών, θέλουν να διαπιστώσουν εάν οι εργασίες έπρεπε να σταματήσουν λόγω καύσωνα από τις 12 εως και τις πέντε το απόγευμα, όπως προβλέπει η εντολή του υπουργείου Εργασίας λόγω καύσωνα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ