Ελλαδα

Αναζωπύρωση στη Μάνδρα: Επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Διεκόπη η κυκλοφορία στην Ελευσίνας - Θηβών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά τώρα - Αναζωπύρωση στο Καραούλι της Μάνδρας
ΑΡΧΕΙΟ © Nick Paleologos/SOOC

Φωτιά τώρα - Αναζωπύρωση στο Καραούλι της Μάνδρας: Επιχειρούν από αέρος 2 ελικόπτερα

Αναζωπύρωση της φωτιάς που εκδηλώθηκε τις τελευταίες μέρες στη Δυτική Αττική σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο Καραούλι Μάνδρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μεταβαίνουν οι επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται ήδη στην περιοχή και είχαν παραμείνει διάσπαρτες σε σημεία.

Στην περιοχή επιχειρούν επίσης από αέρος 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών, από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» μέχρι την Οινόη, και στα δύο ρεύματα.

Πυρκαγιές: Σε κατάσταση συναγερμού η μισή χώρα σήμερα

Σε απόλυτη επιφυλακή και ετοιμότητα βρίσκονται οι Αρχές, καθώς σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς βρίσκεται στην κατηγορία 5, τουλάχιστον στη μισή χώρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας που εκδίδει η Πολιτική Προστασία, στο κόκκινο βρίσκονται σήμερα 13 περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Η κατηγορία 5, είναι η υψηλότερη στην κλίμακα επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, καθώς θεωρείται κατάσταση συναγερμού.

Οι θερμοκρασίες ρεκόρ που αναμένονται την Κυριακή, σε συνδιασμό με τους ανέμους, αλλά και το παρατεταμένο καύσωνα για σχεδόν δύο εβδομάδες, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον χάρτη που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία στην κατηγορία κινδύνου 5 βρίσκονται 13 περιοχές της χώρας.

Κατηγορία κινδύνου 5 (Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ