Ελλαδα

Ιστιοφόρο με 70 μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά της Καρπάθου

Έγινε κλήση για βοήθεια στο 112

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος
Φωτογραφία αρχείου © ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ/ EUROKINISSI

Κάρπαθος: Ιστιοφόρο σκάφος με μετανάστες ανοιχτά του νησιού - Η ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού

Ιστιοφόρο σκάφος με περίπου 70 μετανάστες εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής (21.7) στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Καρπάθου, μετά από κλήση σε βοήθεια μέσω του 112.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη τρία σκάφη του Λιμενικού, στα οποία αναμένεται να επιβιβαστούν οι μετανάστες. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, τόνισε ότι η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη ούτως ώστε να μεταφερθούν ασφαλώς σε κάποιο νησί. Σε ερώτηση για το πού θα καταλήξουν οι μετανάστες ο κ. Αλεξίου απάντησε ότι θα πρέπει να γίνει κάποια συνεννόηση και με άλλες υπηρεσίες ώστε να μεταφερθούν σε κάποιο νησί το οποίο να έχει τις υποδομές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu7nb036e749)

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων, τον Ιούνιο του 2023 σημειώθηκαν συνολικά 32 περιστατικά εντοπισμού παράτυπων μεταναστών, εκ των οποίων τα 23 αφορούσαν την είσοδο μεταναστών στη χώρα μας και τα 9 την είσοδο μεταναστών σε κάποια χώρα της ΕΕ. Συνολικά, συνελήφθησαν 623 παράτυποι μετανάστες και 42 διακινητές, ενώ κατασχέθηκαν 8 σκάφη και 3 οχήματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ