Ελλαδα

Τροχαίο δυστύχημα στη Μαραθώνος: Ποινική δίωξη στην 88χρονη οδηγό

Παραμένει κρατούμενη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τροχαίο δυστύχημα στη Μαραθώνος: Ποινική δίωξη στην 88χρονη οδηγό
© Facebook/Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου - ΕΘΟΡΠ

Τροχαίο δυστύχημα στη Μαραθώνος: Παραμένει κρατούμενη η 88χρονη - Της ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος της 88χρονης οδηγού που φέρεται ως υπαίτια του τροχαίου δυστυχήματος χθες στη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Η 88χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενη.

Η οδηγός αυτοκινήτου πέρασε με κόκκινο και εμβόλισε δύο άλλα ΙΧ που εκείνη την ώρα κινούνταν επί της Λεωφόρου Μαραθώνος προς τη διασταύρωση, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί 49χρονος υποπλοίαρχος της Ναυτονομίας, πατέρας δύο παιδιών.

Τροχαίο δυστύχημα στη Μαραθώνος: Το χρονικό της τραγωδίας

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το τρομακτικό τροχαίο που σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 χθες το πρωί στη Λεωφόρο Μαραθώνος και συγκεκριμένα στη Διασταύρωση της Ραφήνας στο ύψος του Ιερού Ναού της Αναλήψεως.

Μια 88χρονη οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου πέρασε με κόκκινο και εμβόλισε δύο ΙΧ αυτοκίνητα που εκείνη την ώρα κινούνταν επί της Λεωφόρου Μαραθώνος προς την Διασταύρωση. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το ένα από τα αυτοκίνητα βρέθηκε αναποδογυρισμένο στο απέναντι πεζοδρόμιο. Στο τζιπ, που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό (ναυτοδικείο), εγκλωβίστηκαν δύο άτομα: Ένας 49χρονος υποπλοίαρχος της Ναυτονομίας, πατέρας δύο παιδιών ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός και ένας ναύτης 23 ετών που νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας και προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τα εγκλωβισμένα άτομα. Και τα δύο άτομα τα παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η ηλικιωμένη οδηγός του ΙΧ δεν τραυματίστηκε από τη σύγκρουση παρότι το αυτοκίνητό της διαλύθηκε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού αναφέρεται: «Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2023, όχημα του Πολεμικού Ναυτικού που κινούνταν επί της λεωφόρου Μαραθώνος σε προγραμματισμένο δρομολόγιο, ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα. Συγκεκριμένα ΙΧ αυτοκίνητο παραβίασε ερυθρό σηματοδότη με συνέπεια να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με δύο οχήματα, ένα εκ των οποίων ήταν αυτό του Πολεμικού Ναυτικού. Ο Υποπλοίαρχος (Ε) Σ.Κ. ΠΝ τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο Ναύτης (ΔΙΑΧ) Π.Ν. μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς.

»Για το συμβάν έχουν ενημερωθεί οι οικείοι τους, ενώ οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από το Β’ Τμήμα Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής και το Πολεμικό Ναυτικό. Το Πολεμικό Ναυτικό εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ