Ελλαδα

Μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Μάνδρα - Μέγαρα: Μήνυμα για εκκένωση οικισμών

Διακοπή κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Μάνδρα - Μέγαρα: Μήνυμα για εκκένωση οικισμών
© Dimitris Kapantais / SOOC

Φωτιά τώρα: Aναζωπύρωση ανάμεσα σε Μάνδρα και Μέγαρα - Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν σημάνει εκ νέου συναγερμό στην Πυροσβεστική, αναζωπυρώνοντας τη φωτιά ανάμεσα σε Μάνδρα και Μέγαρα.

Πιο συγκεκριμένα, το πύρινο μέτωπο έχει επεκταθεί από τη Βλυχάδα μέχρι το Κανδήλι Μάνδρας και οι αναζωπυρώσεις εντοπίζονται, ειδικότερα, στη θέση Καραούλι, στο Μελετάκι και στην Αγία Σωτήρα της Μάνδρας.

Μέσω 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης προς την Οινόη για τους οικισμούς Άγιο Σωτήρα, Παλαιοκουνδουρα, Πανόραμα και Παλαιωχώρι.

Μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Μάνδρα - Μέγαρα: Μήνυμα για εκκένωση οικισμών

Η κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην περιοχή της Δυτικής Αττικής είναι μεγάλη, καθώς επιχειρούν 250 πυροσβέστες ενώ από αέρος γίνονται ρίψεις από επτά αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα.

Στην Αγία Σωτήρα η κατάσταση είναι δύσκολη με τις φλόγες να απειλούν σπίτια. Η φωτιά μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu717btism7t)

Διακοπή της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών

Σύμφωνα με την τροχαία διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» μέχρι τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, λίγο πριν από τις 14:30, σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στο Μελετάκι, στα Μέγαρα, με τον καπνό να είναι πολύς και έντονος, κάνοντας δυσκολότερη την προσπάθεια κατάσβεσης.

Φωτιά τώρα: Aναζωπύρωση ανάμεσα σε Μάνδρα-Μέγαρα
© EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Έφτασαν στην Ελλάδα τα ισραηλινά πυροσβεστικά  

Σημειώνεται ότι έφτασαν στην Ελλάδα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη από το Ισραήλ, προκειμένου να συνδράμουν και αυτά στην επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Το Ισραήλ έστειλε δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Air-Tractor, μετά από αίτημα που υπέβαλε σε διμερές επίπεδο η χώρα μας προς τις αρμόδιες ισραηλινές αρχές και έγινε άμεσα δεκτό.

«Ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη και προσωπικό έφτασαν στην Ελλάδα για να προσφέρουν βοήθεια στην καταπολέμηση των πυρκαγιών. Αλληλεγγύη στην πράξη. Ευχαριστούμε την Ελλάδα για την εξαιρετική συνεργασία Ισραήλ», έγραψε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα στο Twitter.

Όπως σημείωσε σε χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, «Ελλάδα και Ισραήλ διατηρούν στενή σχέση αλληλεγγύης και παροχής αμοιβαίας συνδρομής σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ