Ελλαδα

Δολοφονία Άννας: Τι ισχυρίζεται ο 35χρονος - Τα στοιχεία σε βάρος του

«Ένα ερωτικό ραντεβού που “στράβωσε”» η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ.

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Άννας: Τι ισχυρίζεται ο 35χρονος - Τα στοιχεία σε βάρος του
Δολοφονία Άννας: Τι ισχυρίζεται ο 35χρονος - Τα στοιχεία σε βάρος του

Δολοφονία Άννας στον Άγιο Παντελεήμονα: Τι ισχυρίζεται ο 35χρονος κατηγορούμενος - Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος του

Το πρωί της Πέμπτης, 20 Ιουλίου, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων ο 35χρονος, υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία της Άννας - της τρανς γυναίκας η οποία βρέθηκε δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στον Άγιο Παντελεήμονα στις 11 του μήνα.

Ο κατηγορούμενος, αρνείται ότι σκότωσε την γυναίκα και μάλιστα, κατά την προσαγωγή του στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής νωρίς σήμερα το μεσημέρι, δήλωσε πλήρη άγνοια για τον λόγο που κλήθηκε να δώσει -αρχικά- εξηγήσεις.

Στα χέρια του και σε διάφορα σημεία του σώματος του οι αστυνομικοί εντόπισαν τραύματα συμβατά με πάλη. Υπενθυμίζεται πως ο δράστης της δολοφονίας της γυναίκας από την Κούβα, είχε συμπλακεί μαζί της και εν συνεχεία άρχισε να την κυνηγά, μαχαιρώνοντας την σε διάφορα σημεία του σώματος της. Το σκηνικό που αντίκρισαν οι αστυνομικοί στο υπερυψωμένο ισόγειο διαμέρισμα της οδού Φυλής, έδειχνε ξεκάθαρα πως της δολοφονίας προηγήθηκε πάλη.

Ο 35χρονος αρνήθηκε ότι σκότωσε την Άννα, αναφέροντας πως τα τραύματα που έχει, προήλθαν από εργασίες που έκανε. Πλην όμως, το γενετικό του υλικό ταυτοποιήθηκε με αυτό που βρέθηκε μέσα στο σπίτι της δολοφονημένης τρανς γυναίκας.

Αρχικά, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών τον άφησαν ελεύθερο, καθώς περίμεναν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, για το εάν υπάρχει ταύτιση του με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στο σπίτι και στο σώμα της γυναίκας.

Λίγες ώρες αργότερα, αφού υπήρξε ταύτιση, ενημέρωσαν τον εισαγγελέα Βάρδιας, του απέστειλαν τα αποδεικτικά στοιχεία και εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του το οποίο εκτελέστηκε λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι.

Σε έρευνες στο σπίτι του 35χρονου οι αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα τα οποία απεστάλησαν για εξετάσεις, ενώ αυτό που θεωρούν οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, είναι πως «πρόκειται για ένα ερωτικό ραντεβού που “στράβωσε”». Η αρνητική στάση του κατηγορούμενου δεν έχει βοηθήσει να ξεκαθαριστούν μερικές άγνωστες πτυχές της υπόθεσης, πλην όμως θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθούν όλα τα στοιχεία του στυγερού εγκλήματος.

Η Άννα, ήρθε στη χώρα μας πριν περίπου τέσσερα χρόνια από την Κούβα, ώστε να ζήσει μια καλύτερη ζωή. Πλην όμως, το νήμα της ζωής της κόπηκε με τον πλέον βίαιο τρόπο, μέσα στο διαμέρισμα όπου νοίκιαζε. Εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα ως περφόμερ, ενώ είχε αναπτύξει ιδιαίτερη δράση το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ, όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητή.

Μέχρι και πριν από λίγη ώρα ο κατηγορούμενος δεν είχε προσλάβει δικηγόρο, ενώ επιμένει στους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών, πως δεν είναι αυτός ο δολοφόνος της άτυχης γυναίκας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ