Ελλαδα

Κικίλιας για φωτιές: «Δεν νοείται πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια»

Έκκληση στους πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Βασίλης Κικίλιας: Το μήνυμα του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τις φωτιές - Έκκληση στους πολίτες

«Δεν νοείται πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια» υποστηρίζει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, απευθύνοντας έκκληση να στηρίξουν και να βοηθήσουν όλοι οι πολίτες την προσπάθεια των αντρών και των γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν. 

«Χθες βράδυ οι άντρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας και όλη η κρατική μηχανή έδωσε μια τεράστια μάχη με τις φλόγες, μια υπεράνθρωπη προσπάθεια. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί σήμερα για τρίτη συνεχόμενη μέρα, οι καιρικές συνθήκες θα είναι δύσκολες και το επόμενο χρονικό διάστημα, παρακαλώ πολύ όλους να στηρίξουν και να βοηθήσουν την προσπάθεια των αντρών και γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν το καθήκον τους. Πρέπει να το κάνουμε αυτό και να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, δεν νοείται αμέλεια, δεν νοείται πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια, δεν νοείται θερμική εργασία. Παρακαλώ πάρα πολύ όλους να βοηθήσουν σε αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ευχαριστώ», αναφέρει ο Βασίλης Κικίλιας σε μήνυμά του. 

Κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα: Οι έξι περιφέρειες σε κατηγορία 4

Πολύ υψηλός είναι για σήμερα Τετάρτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι περιφέρειες της χώρας. 

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), που προβλέπεται και για σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, (κατηγορία 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας, ΠΕ Ψαρών)
  • Περιφέρεια Κρήτης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ