Ελλαδα

Διακοπή των δρομολογίων του Προαστιακού προς Κιάτο λόγω της πυρκαγιάς

Με λεωφορεία θα μετακινούνται οι επιβάτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προαστιακός
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Προαστιακός: Τα δρομολόγια στο τμήμα Άνω Λιόσια - Κιάτο - Άνω Λιόσια θα πραγματοποιούνται με λεωφορεία λόγω της πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Διακόπηκε από τις 2 το μεσημέρι η κυκλοφορία του προαστιακού προς το Κιάτο, όπως ανακοίνωσε ο διαχειριστής υποδομής (ΟΣΕ) εξαιτίας της πυρκαγιάς στο Λουτράκια, η οποία έχει πλησιάσει τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κορίνθου.

Τα δρομολόγια στο τμήμα Άνω Λιόσια - Κιάτο - Άνω Λιόσια θα πραγματοποιούνται με λεωφορεία μέχρι νεωτέρας, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία του Προαστιακού προς Κιάτο είχε διακοπεί και τη Δευτέρα, ενώ τα δρομολόγια επανήλθαν στις 9 το πρωί της Τρίτης.

Δραματική η κατάσταση στο Λουτράκι

Νέες αναζωπυρώσεις, στις περιοχές του Αγίου Χαραλάμπους και του Πανοράματος Λουτρακίου αντιμετωπίζουν οι ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Τραγικές είναι οι στιγμές και για τους κατοίκους της περιοχής του Αγίου Χαραλάμπουw, οπου οι φλόγες καταστρέφουν τα σπίτια της περιοχής.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την περιοχή της Καλλιθέας έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, βάζοντας σε κίνδυνο έξι οικισμούς της Κορινθίας και τώρα καταστρέφει τις περιουσίες πολιτών και παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, δεν δείχνει να περιορίζεται.

Το θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς είναι τέτοιο που λιώνουν μεταλλικές κολώνες εν ριπή οφθαλμού, ενώ οι στέγες των σπιτιών τυλίγονται στις φλόγες μέσα σε δευτερόλεπτα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu5bjdjq8ay9)

Οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί, ενώ οι αστυνομικοί πραγματοποιούν συνεχώς περιπολίες αναζητώντας πολίτες οι οποίοι έχουν παραμείνει για να σώσουν τις περιουσίες τους. Ωστόσο, η κατάσταση είναι τέτοια που κανείς, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις φλόγες.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, «η κατάσταση με την εξέλιξη της φωτιάς θα μπορούσα να πω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη και απειλεί τις κατοικημένες περιοχές, του Αγίου Χαραλάμπους και του Πανοράματος, ενώ το μέτωπο έχει ανατολική κατεύθυνση προς την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ