Ελλαδα

Τέμπη: Γιατί επέστρεψε στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών από το 1ο βαγόνι

Είχε μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 21χρονος Γεράσιμος είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη
Ο 21χρονος Γεράσιμος είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη © Facebook

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Ξανά στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι 

Ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62, ο 21χρονος Γεράσιμος - Ιάσων Γεωργιάδης, μετά από 10 ημέρες νοσηλείας σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία αναγκάστηκε -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατία»- να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι καλείται να παλέψει με έναν ανθεκτικό ενδονοσοκομειακό μύκητα που κόλλησε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο ελληνικό νοσοκομείο. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, εξαιτίας της μυκητιακής μόλυνσης αναγκάστηκε να φύγει με την οικογένειά του και από το International Neuroscience Institute, στο Ανόβερο της Γερμανίας, που θεωρείται από τα καλύτερα κέντρα αποκατάστασης στον κόσμο, έπειτα από μόλις 10 ημέρες νοσηλείας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήταν εν γνώσει των υπευθύνων του International Neuroscience Institute, στο Ανόβερο, ότι ο νεαρός επιζών του πρώτου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας έχει προσβληθεί από τον εν λόγω ενδονοσοκομειακό μύκητα. Παρ’ όλα αυτά, αποφάσισαν να τον δεχθούν στο κέντρο και καθησύχασαν τους γονείς του ότι θα καταβαλλόταν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καταπολεμηθεί η μόλυνση και ο Γεράσιμος να υποβληθεί στις απαραίτητες θεραπείες αποκατάστασης. Όμως, μύκητας αποδείχθηκε πολύ ανθεκτικός στα φάρμακα.

Μόλις 10 ημέρες μετά τη μεταφορά του στη Γερμανία, υπό τον φόβο διασποράς στο κέντρο, οι υπεύθυνοί του ενημέρωσαν τους γονείς του Βολιώτη φοιτητή ότι δεν μπορούσαν να τον φιλοξενήσουν άλλο. 

Πηγή: thenewspaper.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ