Ελλαδα

Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας - Εστάλη μήνυμα από το 112

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
φωτιά
Φωτογραφία αρχείου © EUROKINISSI

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά σε δασική έκταση στον Πρόδρομο Βοιωτίας

Σε εξέλιξη είναι φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 19.15 και δεν απειλεί κάποιον οικισμό, ωστόσο πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.

Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας - Εστάλη μήνυμα από το 112
Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας - Εστάλη μήνυμα από το 112

Όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα το ένα στο βόρειο κομμάτι της παραλίας Αγ. Σαράντη Θήβας, σε μία πλαγιά, και το άλλο νοτιοανατολικά του Προδρόμου.

Στο σημείο επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 19 οχήματα, ενώ από αέρος μέχρι να δύσει ο ήλιος συνέδραμαν 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι των γειτονικών περιοχών έλαβαν μήνυμα από το 112 στις 20:25. Το μήνυμα ενημερώνει για την πυρκαγιά και ζητάει από τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

39 δασικές πυρκαγιές το Σάββατο

Συνολικά 39 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι περισσότερες, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει από χτες στην Κεραμωτή της Νάξου. Στο σημείο παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συνεχίζουν να επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Για την κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή.

Άμεσα οριοθετήθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση, η οποία ξέσπασε το απόγευμα επί της οδού Αγίας Τριάδας στα Καλύβια Αττικής. Επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Σημειώνεται ότι για λίγο είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγ. Τριάδος από το ύψος της οδού Ναυπακτίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Αγ. Σοφίας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν επίσης οι φωτιές στην Εύβοια, κοντά στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Άρμα, όπως επίσης και στο Κεντρί Ιεράπετρας.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Δαμάσι Τυρνάβου Λάρισας. Επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, η Ομάδα Σ.μη.Ε.Α. ΙΚΑΡΟΣ Θεσσαλίας και 4 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Παράλληλα, από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την ομάδα έκδοσης του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς επισημαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών θα είναι πολύ υψηλός σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς θα επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωσή τους.

Για αύριο, Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ