Ελλαδα

Παράβαση του FIR Αθηνών από ζεύγος τουρκικών F-16

Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελληνοτουρκικά: Παράβαση του FIR Αθηνών από ζεύγος F-16
ΑΡΧΕΙΟ © EPA/POOL

Ελληνοτουρκικά: Παράβαση του FIR Αθηνών από ζεύγος τουρκικών F-16 - Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 προχώρησε σε παράβαση του FIR Αθηνών, σχεδόν δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις Ερντογάν περί μη χρήσης των F-16 κατά της Ελλάδας.

Το ζεύγος των τουρκικών F-16 πέταξε στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου και πραγματοποίησε μία παράβαση του FIR, πριν αναχαιτιστεί από ελληνικά μαχητικά.

Ερντογάν: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα F-16 κατά της Ελλάδας

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά το τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα F-16 εναντίον της Ελλάδας. Συγκεκριμένα ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε: «Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ αεροσκάφη F-16 κατά της Ελλάδα, ούτε σκοπεύουμε να το κάνουμε».

Παράλληλα, λίγο νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «με τον Μητσοτάκη θέλουμε να κάνουμε βήματα προς μία θετική κατεύθυνση».

«Ως δύο ηγέτες που κέρδισαν τις εκλογές, θέλουμε να κάνουμε βήματα προς μια θετική κατεύθυνση» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. «Τα πιο σημαντικά θέματα που τους ρώτησα είναι τα προβλήματα που σχετίζονται με τη Δυτική Θράκη. Από εδώ και πέρα, θέλουμε να τα ξεπεράσουμε, όπως και το θέμα που σχετίζεται με τους μουφτήδες» πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ