Ελλαδα

Ρόδος: Συναγερμός για «κροκόδειλο» σε ποτάμι

Τι εκτιμούν οι ερπετολόγοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η σαύρα monitor μοιάζει με κροκόδειλο
Η σαύρα monitor μοιάζει με κροκόδειλο © Unsplash

Ρόδος: Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο νησί η εμφάνιση ενός ερπετού που μοιάζει με κροκόδειλο

Επί ποδός είναι οι αρχές στη Ρόδο από το πρωί της Τετάρτης (12/07) μετά από πολλές καταγγελίες για μεγάλο ερπετό που μοιάζει με... κροκόδειλο στον ποταμό της Κρεμαστής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, εθεάθη μεγάλη σαύρα με ουρά να κρύβεται σε καλαμιές.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Action24, το ερπετό αυτό φέρεται να επιτέθηκε σε μηχανάκι σε δρόμο κοντά στο ποτάμι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu0snr73s0gh)

Πυροσβέστες με κλιμάκιο του Δασαρχείου διεξάγουν έρευνες στην περιοχή, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάτι.

Τι εκτιμούν οι ερπετολόγοι

Στην «Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου» μίλησε ο υπεύθυνος της Ελληνικής Εταιρείας Ερπετολόγων στην Κρήτη σχετικά με τις αναφορές μεγάλου ερπετού στον ποταμό της Κρεμαστής.

«Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μάλλον δεν επρόκειτο για κροκόδειλο αλλά lizard monitor. Καταλήγουμε μάλλον στο συμπέρασμα αυτό, διότι ο κροκόδειλος δεν είναι τόσο ταχύτατος όπως οι καταγγελίες αναφέρουν.Μας μιλάνε δηλαδή για ένα ερπετό πολύ ταχύτατο. Άρα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για lizard monitor.

Αν επρόκειτο για lizard monitor δεν θα βρεθεί ποτέ. Είναι πανέξυπνο ζώο. Και η τακτική δόλωσης του είναι πολύ συγκεκριμένη για να πιαστεί. Μπορεί οι ειδικοί να ψάχνουν μέρες στο ποτάμι και να μην το δουν ποτέ και όταν φύγουν να γίνουν και άλλες αναφορές εμφάνισης του.

Συνήθως δεν επιτίθεται σε ανθρώπους αλλά τρέφεται μόνο με ζώα. Για παράδειγμα κότες. Στην περιοχή προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις σε κοτέτσια. Είναι όμως περίεργο, διότι το συγκεκριμένο είδος δεν επιτίθεται στον άνθρωπο τον φοβάται ενώ εδώ έχουμε αναφορές για επιθέσεις.

Το ζώο αυτό δεν μπορεί να έχει έρθει μόνο του στο νησί. Κάποιος το έχει φέρει από την Αφρική. Τώρα το άφησε ελεύθερο; Του έφυγε; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ