Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά προτείνει η εισαγγελέας

Σε κανέναν από τους 12 κατηγορούμενους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά προτείνει η εισαγγελέας

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Η πρόταση του εισαγγελέα για τα ελαφρυντικά των 12 κατηγορουμένων για το έγκλημα

Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά σε κανέναν από τους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στο οποία γίνεται η δίκη για το έγκλημα στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με το grtimes.gr, μέσω των δικηγόρων τους οι 12 κατηγορούμενοι ζήτησαν μείωση της επικείμενης ποινής, σύμφωνα με το άρθρο 133 ΠΚ περί ποινικής μεταχείρισης νεαρών (κάτω των 25 ετών) δραστών που λογίζεται ως ελαφρυντικό. Όλοι, εκτός από τον 1ο, ζήτησαν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, καθώς όλοι έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Τέσσερις (1ος, 2ος, 3ος και 9ος) ζήτησαν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και οι υπόλοιποι το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Η απόφαση για τις ποινές των 12 κατηγορουμένων αναμένεται μέσα στην ημέρα. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctzzzdrqi2i1)

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Οι πράξεις των «12»

Οι 12 καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για τις εξής πράξεις:

  • Οι 2ος, 3ος, 4ος, 7ος, 9ος και 11ος ομόφωνα για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (πρώτο τραυματία φίλο) και κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερο τραυματία φίλο). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Ο 10ος ομόφωνα για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (πρώτο τραυματία φίλο) και κατά πλειοψηφία (5-2) για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερο τραυματία φίλο). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Οι 1ος, 5ος, 6ος, 8ος και 12ος ομόφωνα για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (πρώτο τραυματία φίλο) και κατά κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερο τραυματία φίλο). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης, κατά περίπτωση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Με πληροφορίες από grtimes.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ