Ελλαδα

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα Δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού

Ποιες οι ειδικότητες - Οι περιοχές με τμήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άτομα στην υποδοχή ξενοδοχείου απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις
© Rodrigo_SalomonHC / Pixabay

Δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού: Η έναρξη αιτήσεων, οι ειδικότητες και οι περιοχές με τμήματα

Οι αιτήσεις για τα Δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 σε λίγες ημέρες από σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουρισμού. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του ειδικού συνδέσμου στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού - Αιτήσεις για 881 θέσεις

Οι αιτήσεις αφορούν στην κάλυψη 881 θέσεων στα οκτώ δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού που λειτουργούν υπό την εποπτεία του υπουργείου Τουρισμού σε Ανάβυσσο, Περαία, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Ρόδο, Άργος, Γαλαξίδι και Αλεξανδρούπολη, στις εξής ειδικότητες:

α) στέλεχος μονάδων φιλοξενίας,
β) τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef),
γ) τεχνικός αρτοποιός – ζαχαροπλαστικής,
δ) στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού.

Δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού - Νέες Πειραματικές Ειδικότητες

Τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα λειτουργήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι δύο νέες πειραματικές ειδικότητες τουριστικής κατάρτισης στο ΙΕΚ Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη για:

α) στελέχη επιχειρήσεων φιλοξενίας με εξειδίκευση στον τομέα διοίκησης δωματίων και
β) στελέχη ταξιδιωτικών και τουριστικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με τις δύο αυτές πειραματικές ειδικότητες το Υπουργείο Τουρισμού φιλοδοξεί να θέσει την καινοτομία στον πυρήνα της τουριστικής εκπαίδευσης, ενώ για την εκπαιδευτική, επιστημονική και ερευνητική υποστήριξη των πειραματικών ειδικοτήτων συνδράμουν με την τεχνογνωσία τους η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΤΓΜΘ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και το Γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης Thessaloniki Convention Bureau (TCB). Για πρώτη χρονιά φέτος θα λειτουργήσει και στην Κέρκυρα, στο ΙΕΚ Τουρισμού Ιονίων Νήσων, η νέα πειραματική ειδικότητα «Στελέχη ταξιδιωτικών και τουριστικών επιχειρήσεων», μετά την επιτυχημένη πρώτη εφαρμογή της στο ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας.

Δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού - Δικαίωμα Αίτησης

  • Δικαίωμα αίτησης στα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού έχουν όλοι όσοι είναι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού, Τεχνικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξαρτήτως ηλικίας.
  • Δικαίωμα συμμετοχής διατηρούν και οι υποψήφιοι που συμπλήρωσαν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, αλλά δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε τμήμα ΙΕΚ.
  • Η κατανομή των θέσεων και των ειδικοτήτων ανά ΙΕΚ Τουρισμού, οι όροι και οι προϋποθέσεις εισαγωγής, καθώς και τα κριτήρια μοριοδότησης για τους υποψηφίους καθορίζονται αναλυτικά στην προκήρυξη εισαγωγής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ