Ελλαδα

Η ΕΡΤ μας «συστήνει» τη γάτα του Ραδιομεγάρου

Η ιστορία της Ραλλούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ΕΡΤ μας «συστήνει» τη γάτα του Ραδιομεγάρου
© ΕΡΤ

Η ΕΡΤ μας δείχνει στον κόσμο τη γάτα του Ραδιομεγάρου - Η ιστορία της Ραλλούς

Μια γατούλα έχει υιοθετήσει η ΕΡΤ, με το όνομα Ραλλού, η οποία έχει κάνει σπίτι της τους χώρους του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή. Ο επίσημος λογαριασμός της κρατικής τηλεόρασης τη συστήνει ως «γάτα του Ραδιομεγάρου». 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η στήλη gossip της ΕΡΤ, η Ραλλού δεν είναι το μόνο αδέσποτο που η ΕΡΤ φροντίζει. Υπάρχουν και άλλα που ο κρατικός φορέας περιποιείται, στειρώνει και ταΐζει στον τεράστιο χώρο του.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι η ΕΡΤ είναι το μοναδικό κανάλι με ξεχωριστή εκπομπή για τα ζώα, τα «Πλάνα με ουρά» της Τασούλας Επτακοίλη. Η εκπομπή όλη τη σεζόν ταξίδεψε σε πολλά μέρη της Ελλάδας για να αναδείξει το σπουδαίο έργο των φιλοζωικών οργανώσεων, φιλοξένησε ιστορίες και έδωσε βήμα σε σημαντικά πρόσωπα του πολιτισμού που μίλησαν για τη σχέση τους με τα κατοικίδιά τους.

ΕΡΤ - Η ιστορία της Ραλλούς

Η Ραλλού γεννήθηκε το 2021, πιθανότατα από κάποια αδέσποτη γατούλα, από αυτές που κυκλοφορούν στο πίσω μέρος του Ραδιομεγάρου.

«Πρωτοεμφανίστηκε στον χώρο που βλέπουν τα παράθυρα των γραφείων του Αρχείου της ΕΡΤ, στις αρχές καλοκαιριού της ίδιας χρονιάς, τεσσάρων μηνών περίπου, επιδιώκοντας επικοινωνία με τους συναδέλφους του Αρχείου.

Με τη γοητεία και την ιδιαίτερη προσωπικότητά της, κέρδισε αμέσως τη φροντίδα μας, την καθημερινή της τροφή και τα παιχνίδια της, χωρίς ωστόσο να μας επιτρέπει πιο στενές επαφές, όπως χάδια, αγκαλιές, κλπ.

Αρχές Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς και διακρίνοντας μια ιδιαίτερη σχέση που είχε αναπτύξει με έναν μεγαλόσωμο αδέσποτο γάτο (που μας τον κουβαλούσε πάντα για φαγητό), τη στειρώσαμε.

Τον Οκτώβριο, που είχαμε πλέον αναπτύξει μια στενή καθημερινή σχέση και αναζητούσαμε ένα όνομα που να ταιριάζει στο κοριτσάκι μας, μια συνάδελφος, τεκμηριώτρια, που δούλευε το αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα χορογράφο Ραλλού Μάνου, πρότεινε το “Ραλλού”.

Το υιοθετήσαμε αμέσως! Ταίριαζε άψογα στην κομψότητα, τη χάρη και την τσαχπινιά της μικρής μας φίλης!

Μπαίνοντας ο χειμώνας και αφού ο γάτος που έκαναν παρέα άλλαξε γειτονιά, άρχισε σιγά – σιγά τις προσπάθειές της να μπαίνει και μέσα στο κτίριο…

Από το 2022 άρχισε να κυκλοφορεί πλέον στο μπροστινό μέρος του Ραδιομεγάρου και να βρίσκει τρόπους να μπαίνει και μέσα, περιδιαβαίνοντας στους διαδρόμους και τα γραφεία, πάντα διακριτικά, προσπαθώντας να γνωρίσει νέους φίλους και να ανοίξει τους ορίζοντές της» αναφέρουν από την ΕΡΤ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ