Ελλαδα

Το σκοτεινό παρελθόν του 56χρονου που πήγε να σώσει λουόμενη και πνίγηκαν και οι δύο

Ήταν βιαστής και γυναικοκτόνος

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κύματα στη θάλασσα
© EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Ειρωνεία της τύχης στη Φθιώτιδα: ο άνδρας που είχε σκοτώσει μια γυναίκα στο παρελθόν, πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει μια άλλη γυναίκα

Αφαίρεσε μια ανθρώπινη ζωή και πλήρωσε 34 χρόνια αργότερα με την δική του ζωή στην προσπάθεια να σώσει μια κολυμβήτρια.

Κανείς δεν γνωρίζει τι κρύβει το μέλλον του. Το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση του 56χρονου Θανάση Καραπλιού, του ανθρώπου που είδε μια γυναίκα να πνίγεται έξω από το λιμάνι στις Ράχες Φθιώτιδας και έτρεξε να τη σώσει. Δυστυχώς ούτε ο ίδιος ούτε η γυναίκα κατάφεραν να σωθούν και πνίγηκαν.

Η ιστορία του 56χρονου Θανάση έχει στιγματίσει την οικογένεια μιας κοπέλας, της Χριστίνας Τσάμη, η οποία το 1990 πήγε στη Στυλίδα για διακοπές με την οικογένεια της. Ο Θανάσης Καραπλιός τη βρήκε μόνη της, της επιτέθηκε, την βίασε και στη συνέχεια τη σκότωσε με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, πολτοποιώντας το κεφάλι της με μια ζαρντινιέρα.

Ο δράστης συνελήφθη αμέσως και καταδικάστηκε σε ισόβια συν οκτώ χρόνια.

Ο Θανάσης Καραπλιός εξέτισε την ποινή του και πριν λίγα χρόνια, επέστρεψε στην γενέτειρα του, όπου συνέχισε τη ζωή του. Πολλοί ήταν αυτοί που ανέφεραν στους αστυνομικούς πως μετάνιωσε για ο,τι έκανε πριν 34 χρόνια. Κάποιοι άλλοι μίλησαν για Θεία Δίκη.

Το θέμα είναι πως αυτός ο άνθρωπος, ενώ είχε αφαιρέσει μια ζωή, προσπάθησε να σώσει μια άλλη - χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Οι σοροί των θυμάτων θα μεταφερθούν στο νεκροτομείο της Λαμίας προκειμένου να εξεταστούν και να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου τους. Το λιμενικό τμήμα διενεργεί τις έρευνες για την υπόθεση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY