Ελλαδα

«Δεν ξέρουμε τι έγινε»: Νεκρή 36χρονη στην Κρήτη λίγες ώρες μετά τη γέννα

Οι επιπλοκές και οι εξετάσεις για την αιτία θανάτου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποδαράκια νεογέννητου
© Unsplash /Marcel Fagin

Κρήτη: Νεκρή 36χρονη λίγες ώρες μετά τη γέννα - Ο φυσιολογικός τοκετός, οι επιπλοκές και η έρευνα για τα αίτια θανάτου

Απαντήσεις ζητά η οικογένεια της 36χρονης γυναίκα που πέθανε λίγες ώρες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού στην Κρήτη. «Δεν ξέρουμε τι έγινε», δήλωσε ο σύζυγός της, συγκλονισμένος για την ξαφνική απώλεια της γυναίκας του. 

«Η γυναίκα μου ήταν ένας άγγελος», δήλωσε στο Star και πρόσθεσε: «Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί ο λόγος. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να καταλάβουμε, ήταν κάτι το οποίο δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς μέχρι στιγμής τι έγινε. Ήταν μία γυναίκα η οποία πέρασε μια άριστη εγκυμοσύνη χωρίς κανένα πρόβλημα. Έφτασε στο σημείο να γεννήσει φυσιολογικά, στο σημείο που το μωρό ήταν έτοιμο, το κεφαλάκι του να βγει έξω και να κολλήσουμε εκεί πέρα. Κι από εκείνο το σημείο να έρθουν όλα τούμπα και να χάσει τη ζωή της αυτή και το μωρό τώρα να μην ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι. Έχει ένα τρέμουλο... Ευτυχώς τουλάχιστον μέχρι στιγμής οι εξετάσεις είναι θετικές. Η γυναίκα μου ήταν ένας άγγελος και φαίνεται ο Θεός παίρνει νωρίς τους αγγέλους».

Κρήτη - Δεν υπάρχουν ευρήματα για την αιτία θανάτου

Η νεκροψία νεκροτομή στη σορό της 36χρονης φαίνεται ότι δεν προσέφερε στοιχεία που να αποδεικνύουν την αιτία θανάτου. Όπως είπε στο neakriti.gr, ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης «δεν υπάρχουν μακροσκοπικά ευρήματα που να δικαιολογούν τον θάνατο. Θα γίνει μικροσκοπικός έλεγχος, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένεται να βγουν μετά από δύο - τρεις εβδομάδες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα που εισήχθη το πρωί της περασμένης Δευτέρας στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Χανίων, γέννησε με φυσιολογικό τοκετό χωρίς προβλήματα, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα παρουσίασε επιπλοκή και εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Από τη στιγμή της εισαγωγής της, η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της ήταν ραγδαία. 

Το νεογνό διακομίστηκε από την πρώτη στιγμή στη Μονάδα Νεογνών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου και νοσηλεύεται. Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης που διέταξε άμεσα ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο την άτυχη μητέρα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctv4u59zj5jd)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ