Ελλαδα

«Η κολώνα δεν είχε ρεύμα»: Ο δήμος Ν. Ιωνίας για την ηλεκτροπληξία που υπέστη 11χρονος

Έλεγχος στην παιδική χαρά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδική Χαρά
(φωτογραφία αρχείου) © Unsplash / Satishaa Javali

Νέα Ιωνία - Ηλεκτροπληξία: Η απάντηση του δήμου Νέας Ιωνίας - Έλεγχος στην παιδική χαρά

Την απάντησή του για την ηλεκτροπληξία που φέρεται να υπέστη ένας 11χρονος ενώ έπαιζε σε παιδική χαρά της Νέας Ιωνίας δίνει ο δήμος. 

Σύμφωνα με την καταγγελία των γονιών του, ο 11χρονος ακούμπησε την πίσω πλευράς κολώνας φωτισμού και υπέστη ηλεκτροπληξία. Όπως υποστήριξαν, αιτία υπήρξε το γεγονός ότι στο μπροστινό μέρος τα καλώδια ήταν εκτεθειμένα. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο. Ο δήμος Ιωνίας από την πλευρά του, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παιδική χαρά, υποστήριξε ότι η κολώνα μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η κολώνα δεν έχει ρεύμα.

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα ότι μικρό παιδί υπέστη ηλεκτροπληξία, τη στιγμή που κατόπιν ελέγχου που διενέργησε η αρμόδια υπηρεσία, δεν υπάρχει καν ρεύμα!», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου. «Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctrub5is25xl)

«Πονάει το στήθος μου:» 11χρονος έπαθε ηλεκτροπληξία σε παιδική χαρά στη Νέα Ιωνία

Ο 11χρονος ακούμπησε το χέρι του σε κολώνα φωτισμού, στην οποία προεξείχαν γυμνά καλώδια. Κατά τη δική του μαρτυρία, το παιδί δεν έπιασε απευθείας τα γυμνά καλώδια, αλλά την πίσω μεριά της κολώνας.

Η μητέρα του πήγε στο νοσοκομείο, όπου ο καρδιολόγος διαπίστωσε καρδιακή αρρυθμία και τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι το αγόρι έπαθε ηλεκτροπληξία.

Πλέον το παιδί είναι καλά, ωστόσο εκτιμάται ότι σώθηκε «από θαύμα», καθώς αν ήταν μικρότερης σωματικής διάπλασης ή μικρότερης ηλικίας το περιστατικό μπορεί να είχε τραγική κατάληξη. Η μητέρα του παιδιού, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε για το συμβάν: «Ήρθα και μου είπε ότι τον τίναξε το ρεύμα. Είχε διπλωθεί τη μέση και έκλαιγε, πόναγε, είχε δυσκολία στην αναπνοή. Μου λέει “έχουν μουδιάσει τα χέρια μου, δεν αισθάνομαι καλά". Του έδωσα λίγο νερό και τον έβαλα λίγο να καθίσει. “Δεν αισθάνομαι τα χέρια μου, πονάει το στήθος μου”, μου είπε. Όπως καταλαβαίνετε τον πήγα στο νοσοκομείο (…) Τον ρώτησα αν ακούμπησε τα καλώδια, μου είπε όχι – “Ακούμπησα την κολώνα από πίσω” απάντησε το παδί».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctrots0uezip)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ