Ελλαδα

Μέχρι σήμερα η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2023 στο κινητό μέσω SMS

Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλήνιες 2023: Η ώρα του Μηχανογραφικού
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πανελλήνιες 2023 - SMS: Μέχρι σήμερα το πρωί οι αιτήσεις εγγραφής των υποψηφίων - Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες

Μέχρι σήμερα το πρωί οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων 2023 θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν το κινητό τους τηλέφωνο για να έχουν ενημέρωση μέσω γραπτού μηνύματος SMS σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, δηλαδή τις βαθμολογίες τους στα μαθήματα και τη σχολή εισαγωγής τους.  

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2023

Στις 29 Ιουνίου μετά τη 1 το μεσημέρι θα μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, καθώς ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων 2023, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας η τελική καταχώριση των βαθμολογιών θα ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα και στη συνέχεια η δεματοποίηση των αποκομμάτων με τις τελικές βαθμολογίες θα αποσταλεί στα σχολεία μέχρι το πρωί της 29ης Ιουνίου.

Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Πανελλήνιες 2023: Η ώρα των μηχανογραφικών

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο ( Π.Μ.Δ ) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2023, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.

Με την ανακοίνωση των βαθμών, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2023 αρχίζουν ήδη να προβληματίζονται για τη συμπλήρωση των Μηχανογραφικών Δελτίων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ, «τα παιδιά πρέπει να επιδείξουν πολλή προσοχή. Πρέπει να μελετήσουν τους Οδηγούς Σπουδών των Τμημάτων στις Σχολές ενδιαφέροντος, να διερευνήσουν τις προοπτικές για μεταπτυχιακές σπουδές αλλά και τα επαγγελματικά δικαιώματα. Σε κάθε περίπτωση, να επιλέξουν τις σχολές που τους αρέσουν πραγματικά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ