Ελλαδα

Τέλος ο μίνι καύσωνας, τοπικές νεφώσεις το Σάββατο

Η θερμοκρασία έφτασε τους 36 βαθμούς σήμερα, όμως έρχεται μικρή αλλαγή του καιρού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζέστη - σιντριβάνι
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Καιρός αύριο: Ηλιοφάνεια, αλλά και τοπικές νεφώσεις και βροχές - Η πρόγνωση του Meteo για το Σάββατο 23 Ιουνίου

Κορυφώθηκε ο μίνι καύσωνας σήμερα, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 36 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, από το Σάββατο αναμένεται μικρή αλλαγή του καιρού, ενώ με συννεφιά και υψηλές θερμοκρασίες θα ψηφίσουμε την Κυριακή.

Στους 36,2 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (23/6) στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Αρσάκειο Πάτρας και ήταν ίση με 36,2 βαθμούς Κελσίου.

Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr. Όπως επίσης φαίνεται σε αυτή, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 33 βαθμούς Κελσίου σε 124 από τους 480 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς του δικτύου (ποσοστό 26%) και τους 35 βαθμούς σε 16 σταθμούς.

Τέλος ο μίνι καύσωνας, τοπικές νεφώσεις το Σάββατο

Ενδεικτικό των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στην χώρα είναι ότι η μέση μέγιστη θερμοκρασία μεταξύ των 480 ενεργών σταθμών ήταν υψηλότερη των 30 βαθμών Κελσίου και συγκεκριμένα έφτασε τους 30,8.

Η πρόγνωση του Meteo για το Σάββατο

Αύριο, Σάββατο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Όμως, το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες, κατά κύριο λόγο στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου των δυτικών και βορείων ηπειρωτικών.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα δυτικά και βορειοδυτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικα για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα: στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 34, στη Θεσσαλία από 20 έως 35, στην Ήπειρο από 20 έως 33, στη Στερεά από 17 έως 35, στην Πελοπόννησο από 19 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 32, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 35, στις Κυκλάδες από 20 έως 32, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 31 και στην Κρήτη από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα οπότε υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ