Ελλαδα

Μία 10χρονη και οικογένεια με μωρό παρασύρθηκαν στη θάλασσα ενώ κολυμπούσαν στην Κρήτη

Αγνόησαν την κόκκινη σημαία των ναυαγοσωστών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόκκινη σημαία από τους ναυαγοσώστες σε παραλία της Κρήτης
© Unsplash / Camille Brodard

Κρήτη: Επέμβαση ναυαγοσωστών για τον κίνδυνο πνιγμού 10χρονης και οικογένειας με μωρό στη θάλασσα

Χάρη στην επέμβαση των ναυαγοσωστών σώθηκαν μία 10χρονη και μία οικογένεια με μωρό στην Κρήτη, που κινδύνευσαν να πνιγούν όταν παρασύρθηκαν ενώ κολυμπούσαν στη θάλασσα. 

Σύμφωνα με το cretapost.gr, το μεσημέρι της Πέμπτης (22.6) στην περιοχή του Ανισσαρά Ηρακλείου 10χρονη που παραθερίζει με τους γονείς της στην Κρήτη, δεν υπάκουσε στις υποδείξεις των ναυαγοσωστών και στην κόκκινη σημαία που είχε αναρτηθεί εξαιτίας των έντονων κυματισμών και βούτηξε στη θάλασσα. Όπως ανέφεραν οι ναυαγοσώστες της παραλίας, τα υπόγεια ρεύματα την τράβηξαν μέσα με αποτέλεσμα να χάσει την ψυχραιμία της και να αρχίσει να πίνει νερό. Στο σημείο έφτασε αμέσως ο ναυαγοσώστης που κατάφερε να βγάλει τη 10χρονη έξω σώα.

Αυτό, όμως, δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό της ημέρας. Λίγες ώρες μετά, μια οικογένεια τουριστών με το μωράκι τους παρασύρθηκαν με τον ίδιο τρόπο από τα υπόγεια ρεύματα και άρχισαν να ζητούν βοήθεια μη μπορώντας να πλησιάσουν την ακτή. Ο ναυαγοσώστης κινητοποιήθηκε άμεσα πλησιάζοντας πρώτα το μωρό το οποίο κατάφερε να βγάλει πρώτο έξω με το σωσίβιο, ενώ στη συνέχεια έβγαλε και τους δυο γονείς παρέχοντας τους προληπτικά τις πρώτες βοήθειες.

Με πληροφορίες από το cretapost.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ