Ελλαδα

Διασώθηκαν 63 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο στο Ακρωτήριο Ταίναρο

Άλλα δύο περιστατικά με μετανάστες καταγράφηκαν σε Κω και Έβρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά του Ταινάρου αποβιβάζονται στο λιμάνι της Καλαμάτας
Μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά του Ταινάρου αποβιβάζονται στο λιμάνι της Καλαμάτας © ΕΡΤ

Ακρωτήριο Ταίναρο: Οι 63 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας

Στην περισυλλογή 63 μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος που υπέστη μηχανική βλάβη, προχώρησε πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Ταίναρου.

Ολοι οι επιβαίνοντες του ιστιοφόρου - ανάμεσά τους 8 γυναίκες και 8 παιδιά - περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν γύρω στις 7 το απόγευμα στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι μετανάστες είναι υπήκοοι Ιράκ, Ιράν και Παλαιστίνης.

Συνελήφθη διακινητής που αποβίβασε μετανάστες στην Κω

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός χειριστή ταχυπλόου, ο οποίος με πνευστό ταχύπλοο σκάφος αποβίβασε 17 μετανάστες και πρόσφυγες στις ακτές της θαλάσσιας περιοχής «Ψαλίδι» της Κω, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα.

Τα ταχύπλοο εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ ο χειριστής του, στην προσπάθειά του να διαφύγει προς τις τουρκικές ακτές, προσέγγισε όμορη παραλία, όπου αποβιβάστηκε και απομακρύνθηκε πεζός.

Ακολούθησε έρευνα προς εντοπισμό του εν λόγω χειριστή από χερσαίες δυνάμεις στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής και εν τέλει εντοπίστηκε επί της παραλιακής οδού της Κω, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κω.

Οι 17 αλλοδαποί τον αναγνώρισαν και τον υπέδειξαν ως τον χειριστή του σκάφους που τους μετέφερε. Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος.

Έβρος: Επιχείρησαν να μεταφέρουν 23 μετανάστες σε δύο οχήματα

Συνολικά 23 μετανάστες στοιβαγμένους σε δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα επιχείρησαν να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις αλλοδαποί διακινητές.

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης εντόπισαν τα οχήματα ενώ κινούνταν σε αγροτική περιοχή του Έβρου, προχωρώντας στη σύλληψη αρχικά δύο αλλοδαπών διακινητών, οι οποίοι μετέφεραν 14 μετανάστες που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και στη συνέχεια ενός τρίτου για παράνομη μεταφορά εννέα μεταναστών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ