Ελλαδα

Διαγνώστηκε με οξεία λευχαιμία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι

Χαρά και συγκίνηση στο Ηράκλειο για το πρώτο κλάμα του μωρού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποδαράκια νεογέννητου βρέφους
© Unsplash / Andriyko Podilnyk

Ηράκλειο: Η διάγνωση εγκύου με οξεία λευχαιμία και η συγκίνηση για τη γέννηση του υγιέστατου αγοριού

Με οξεία λευχαιμία διαγνώστηκε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της γυναίκα στην Κρήτη και πλέον ήρθε στον κόσμο το μωρό της, σκορπώντας χαμόγελα στην οικογένειά της. Η γέννηση του μωρού έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και πρόκειται για ένα γεγονός που έφερε δάκρυα χαράς και συγκίνησης και στο προσωπικό του νοσοκομείου. 

«Είναι αυτές οι ξεχωριστές μέρες στις ζωές μας», έγραψε στα social media η διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Ελένη Παπαδάκη, αποτυπώνοντας την τεράστια χαρά, αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι, γιατροί, νοσηλευτές και οικογένεια, και κυρίως η μητέρα για να έχει αίσιο τέλος αυτή η κύηση. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι γιατροί παρακολουθούσαν την εγκυμονούσα από τον 4ο μήνα της κύησης και αφού ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια με την υγεία της. Η γυναίκα ακολούθησε κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή που καθορίστηκε από τους γιατρούς της Αιματολογικής Κλινικής και η οποία ουδέποτε έθεσε σε κίνδυνο την υγεία του εμβρύου, το οποίο ήρθε στον κόσμο στη 32η εβδομάδα της κύησης. 

Η μητέρα έφερε στον κόσμο το παιδί της το βράδυ της Τρίτης (20.6) με καισαρική τομή. Πρόκειται για ένα υγιέστατο αγοράκι. 

Η ανάρτηση της διευθύντριας της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ

«Είναι αυτές οι ξεχωριστές μέρες στις ζωές μας ... Παρακολουθώντας στην #ΑιματολογικήΚλινική από τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της τη μητέρα που διαγνώστηκε με οξεία λευχαιμία στη διάρκεια της κύησης, γεννήθηκε (γεννήσαμε) σήμερα το υγιές μωράκι. Χαρά στην οικογένεια αλλά και σε όλους μας! Και βέβαια υπέροχη η συνεργασία σε όλο αυτό το μακρύ δρόμο με τους γυναικολόγους μας στο ΠΑΓΝΗ Να μας ζήσει, μωρό και μητέρα!»

Σκέψεις.... Ο γιατρός ενστικτωδώς και συχνά παραβλέποντας το προσδόκιμο επιβίωσης σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα, την...

Posted by Helen Papadaki on Saturday, June 10, 2023

Διαβάστε επίσης »»» Οξεία Μυελογενής Λευχαιμία: Μία δύσκολη νόσος με νέες θεραπείες

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ