Ελλαδα

Στο εδώλιο δάσκαλος που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά μαθήτρια στη Λάρισα

Τι ισχυρίζονται οι δύο πλευρές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εισαγγελική παρέμβαση και κατεπείγουσα έρευνα για τον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο
© Pixabay

Λάρισα: Στο εδώλιο δάσκαλος που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά μαθήτρια - Τι ισχυρίζονται οι δύο πλευρές

Επανέρχεται η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μιας μαθήτριας δημοτικού από τον δάσκαλό της σε ένα χωριό των Τρικάλων. Μετά από περίπου έναν χρόνο από την πρώτη απόφαση του πρωτοδικείου, η υπόθεση αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

Η 27χρονη κοπέλα κατέθεσε υπό ένταση και συναισθηματική φόρτιση, αναφέροντας ότι κακοποιήθηκε από τον κατηγορούμενο όταν ήταν μαθήτρια πέμπτης δημοτικού. Η κακοποίηση συνεχίστηκε για δύο χρόνια στο σπίτι του δασκάλου, μέχρι να μπει στο γυμνάσιο. Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη όταν η αδερφή της εξομολογήθηκε την κακοποίηση σε μια κοινωνική λειτουργό το 2020.

Ο 64χρονος συνταξιούχος δάσκαλος βρέθηκε κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη, ενώ η μητέρα της κοπέλας κατηγορείται για συνέργεια στην πράξη. Το πρωτοδικείο τους είχε καταδικάσει τον Μάιο του 2022 σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, αλλά η έφεση είχε ανασταλτική ισχύ. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δίκης, ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, κατηγορώντας την οικογένεια της κοπέλας ότι είχε επινοήσει την υπόθεση. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της κοπέλας, ο κατηγορούμενος ζήτησε να αποκαλυφθεί το απόρρητο τηλεφώνου της, υποστηρίζοντας ότι θα πει την αλήθεια που της υπαγορεύθηκε.

Το δικαστήριο διέκοψε την ακρόαση λόγω της ολοκλήρωσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί στις 3 Ιουλίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ