Ελλαδα

Στον ανακριτή η 43χρονη που μαχαίρωσε τον σύζυγό της

Της ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοχρησία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροβολισμοί σε μπαρ στην Ομόνοια - Αναζητούνται οι δράστες
ΑΡΧΕΙΟ © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή η 43χρονη που μαχαίρωσε τον σύζυγό της - Της ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοχρησία

Σε ανακριτή παραπέμφθηκε να απολογηθεί η 43χρονη που κατηγορείται ότι τραυμάτισε με μαχαίρι τον σύζυγό της στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο.

Σε βάρος της κατηγορούμενης (ημεδαπής) ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοχρησία, ενώ η ίδια πήρε προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση.

Ο 41 ετών σύζυγος, πακιστανικής καταγωγής, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».

Ποινές στην Ελλάδα για Βαριά Σκοπούμενη Σωματική Βλάβη και Παράνομη Οπλοχρησία

Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινές για τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και την παράνομη οπλοχρησία, καθώς αυτά τα αδικήματα θεωρούνται σοβαρές παραβιάσεις της ατομικής ασφάλειας και της δημόσιας τάξης. Οι ποινές επιβάλλονται με σκοπό τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και την προστασία των πολιτών.

Βαριά Σκοπούμενη Σωματική Βλάβη: Στην Ελλάδα, η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατηγορείται ως αδίκημα και τιμωρείται αυστηρά. Συγκεκριμένα, ο νόμος προβλέπει ότι όποιος προκαλεί βαριά σωματική βλάβη σε άλλο άτομο με σκοπό να το τραυματίσει ή να του προκαλέσει αναπηρία, τιμωρείται με φυλάκιση που μπορεί να φτάσει έως και 10 χρόνια. Εάν η πράξη προκαλέσει θάνατο, η ποινή μπορεί να είναι ακόμη πιο αυστηρή, φτάνοντας μέχρι και την ισόβια κάθειρξη.

Παράνομη Οπλοχρησία: Η παράνομη οπλοχρησία αποτελεί σοβαρό παράπτωμα στο ελληνικό ποινικό δίκαιο. Ο νόμος απαγορεύει την κατοχή, τη μεταφορά και τη χρήση παράνομων όπλων. Όποιος παραβιάζει αυτήν την απαγόρευση και κατηγορείται για παράνομη οπλοχρησία, μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση που κυμαίνεται από μερικούς μήνες έως και αρκετά χρόνια, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης. Επιπλέον, η ποινή μπορεί να επιβληθεί και σε περίπτωση που το παράνομο όπλο χρησιμοποιηθεί για την επιτέλεση άλλου αδικήματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ