Ελλαδα

Μαθητής λυκείου πουλούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ

Συγκέντρωνε φωτογραφίες και τις πουλούσε προς 5 ευρώ τη μία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδικτυακή παρενόχληση
© Pixabay / DanFa

Θεσσαλονίκη: 16χρονος πουλούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας - Συγκέντρωνε φωτογραφίες και τις πουλούσε προς 5 ευρώ τη μία

Μαθητής λυκείου συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι διέθετε προς πώληση υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Πρόκειται για 16χρονο, τα ίχνη του οποίου εντόπισαν, κατόπιν έρευνας, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ανήλικος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης που του απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην 7η τακτική ανακρίτρια. Συγκεκριμένα διώκεται για κοινοποίηση σε τρίτα πρόσωπα και ανάρτηση σε κοινή θέα και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υλικού που αφορά στη γενετήσια ζωή, με περιουσιακό όφελος (κατ' εξακολούθηση), κατοχή, προσφορά και πώληση υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω πληροφορικών συστημάτων (κατ' επάγγελμα).

Πώς δρούσε ο 16χρονος

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κατηγορούμενος, μαθητής της Α' Λυκείου, συγκέντρωνε άσεμνες φωτογραφίες με ανήλικους, τις αναρτούσε σε διαδικτυακή πλατφόρμα όπου είχε περίπου 650 επαφές, και ακολούθως πουλούσε κάθε φωτογραφία προς 5 ευρώ.

Οι ποινές που ισχύουν στην Ελλάδα

Οι ποινές που ισχύουν στην Ελλάδα σχετικά με την παιδική πορνογραφία είναι αυστηρές και αντικατοπτρίζουν την αποτροπιαστική φύση του εγκλήματος. Σύμφωνα με τον Ελληνικό Ποινικό Κώδικα, η παραγωγή, η διάθεση, η αποθήκευση, η απόκτηση, η προβολή, η προώθηση, η διανομή και η προσέλκυση παιδικής πορνογραφίας είναι ποινικά αδικήματα.

Συγκεκριμένα, η ποινή για τέτοιες πράξεις μπορεί να φτάσει έως και 20 χρόνια φυλάκισης, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης και τις επιπτώσεις που έχει στα θύματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ