Ναυάγιο στην Πύλο: Τα 9 άτομα που έχουν συλληφθεί ως διακινητές αρνούνται όλες τις κατηγορίες
Προθεσμία 24 ωρών για να απολογηθούν έλαβαν τα εννέα άτομα που έχουν συλληφθεί ως διακινητές για το ναυάγιο στην Πύλο με θύματα δεκάδες μετανάστες, καθώς οι συνήγοροί τους ζήτησαν να ενημερωθούν για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.
Σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκ των συνηγόρων ο εντολέας του –που απολογήθηκε πρώτος– αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ότι δεν είχε καμία συμμετοχή ή συνεισφορά στη μεταφορά των ατόμων και ότι είναι κι αυτός ένας από τους μετανάστες που πλήρωσαν όπως και οι υπόλοιποι. Παρόμοια στάση κρατούν και οι υπόλοιποι συλληφθέντες.
Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν εκ νέου αύριο στις 10 το πρωί ενώπιον των δικαστικών αρχών και έως τότε κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Νωρίτερα, κατά τη μεταφορά τους στα Δικαστήρια Καλαμάτα, τους περίμεναν απ' έξω συγγενείς αγνοουμένων οι οποίοι φώναζαν τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων.
Υπενθυμίζεται ότι οι 9 Αιγύπτιοι είναι αντιμέτωποι με τις βαρύτατες κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.
Σε συλλήψεις 10 ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στο κύκλωμα δουλεμπορίας, προχώρησαν και οι πακιστανικές αρχές. Σύμφωνα με το CNN, ανακοινώθηκε επίσημα από αξιωματούχο πως περισσότεροι από 300 Πακιστανοί υπήκοοι σκοτώθηκαν στο ναυάγιο.
Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για το ναυάγιο στην Πύλο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.