Ελλαδα

Γυμνοί ποδηλάτες θα ξεχυθούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 23/6

«Μια γιορτή διεκδίκησης για το ποδήλατο, το περιβάλλον, το ελεύθερο σώμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Στις 23/6 η 16η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στην πόλη - Στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ και το φετινό ραντεβού.
Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η 16η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη © Eurokinissi/Γιώργος Κωνσταντινίδης

Θεσσαλονίκη: Στις 23/6 η 16η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στην πόλη - Στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ και το φετινό ραντεβού.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η 16η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη «για να μπει ένα STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία. Μια γιορτή διεκδίκησης για το ποδήλατο, το περιβάλλον, το ελεύθερο σώμα», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ραντεβού δίνεται στα γρασίδια Φιλοσοφικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου από τις πέντε το απόγευμα διοργανώνεται Bodypainting και δύο ώρες αργότερα, στις 19:00, θα ξεκινήσει η ποδηλασία, ενώ στις 21:30 θα ρίξει αυλαία η διοργάνωση με μουσικές.

«Ελάτε όσο γυμνές/οι τολμάτε, ελεύθερη συμμετοχή, και με ρόλερς, χωρίς μηχανοκίνητα», τονίζεται σε ανακοίνωση της «Gymnosophy», που αποτελεί μια Φυσιολατρική συλλογικότητα για το Περιβάλλον, το Ποδήλατο & τη Βιώσιμη Κινητικότητα, τα δικαιώματα όλων των ζώων & τον βιγκανισμό, τους ελεύθερους χώρους, την ελευθερία του σώματος και της έκφρασης.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές αυτοργανωμένο και αποκεντρωμένο κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται στη σημερινή σχετική ανακοίνωση, για μια μεταξύ άλλων γιορτή διεκδίκησης για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και της ήπιας κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ