Ελλαδα

Η κακοκαιρία χτύπησε τη Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν δρόμοι - Ζημιές σε σπίτια

Πάνω από 300 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν δρόμοι από την καταιγίδα - Ζημιές σε σπίτια

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την βόρεια Ελλάδα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει έντονη βροχόπτωση με μεγάλη διάρκεια και η οποία συνοδεύεται από ασταμάτητους κεραυνούς. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thesstoday.gr, από την καταιγίδα γέμισε με σημαντικό όγκο νερού η οδός 26ης Οκτωβρίου, με συνέπεια τα οχήματα μετά βίας να διασχίζουν τον δρόμο.

Ο όγκος του νερού έχει φτάσει μέχρι τις αυλές κατοίκων, οι οποίοι καταγγέλλουν στην πρωινή εκπομπή του OPEN πως ο δήμος είχε δεσμευθεί ότι θα τον θωρακίσει, αλλά σε κάθε καταιγίδα συμβαίνει το ίδιο.

«Γύρω στις 4:30 ακούσαμε ένα βουητό, δεν ήταν πολλή βροχή. Βγήκα στο μπαλκόνι και κοιτάω μία τεράστια ορμή να έρχεται, αλλά κράτησε πολλή ώρα. Πήραμε τα αυτοκίνητα για να μην τα πάρει το ποτάμι», περιέγραψε κάτοικος της περιοχής. Όπως τονίζει ο ίδιος, «πλημμύρισαν όλα τα σπίτια», ενώ άλλος κάτοικος αναφέρει πως «είναι η δεύτερη φορά σε δυο-τρεις μήνες. Είχαν να το δω από το ’76-77 που είχαν πλημμυρίσει τα πάντα». Άλλος άνθρωπος που ζει στη συγκεκριμένη γειτονιά λέει ότι «δεν γίνεται να ζούμε με τον φόβο».

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά πιθανόν οι κλήσεις να αυξηθούν τις επόμενες δύο ώρες γιατί ο κόσμος θα πάει στις δουλειές του και θα υπάρξουν ακόμα και επιχειρήσεις πλημμυρισμένες. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, η στάθμη είναι πολύ χαμηλή και δεν μπορεί να γίνει ενέργεια από την Πυροσβεστική.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του δήμου Νέαπολης – Συκεών Σάκη Λαζαρίδη τρία αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από το ρέμα, καθώς και ένα δίκυκλο. Mάλιστα, το ένα αυτοκίνητο ήταν με ανοιχτά φώτα και υπάρχει ο φόβος να βρίσκονταν άτομα εντός.

Εν τω μεταξύ αξιοσημείωτο ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα σάρωσαν όλο τον αστικό ιστό της πόλης, δηλαδή δεν υπάρχει τοπικότητα, ενώ η καταιγίδα «χτύπησε» και το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Ακόμα, σε κάποιες περιοχές σημειώθηκαν κάποιες διακοπές ρεύματος, όπως η Τούμπα, τα Διαβατά, τα Μουδανιά στη Χαλκιδική.