Ελλαδα

Απόλυτη μυστικότητα στις έρευνες για το ναυάγιο στην Πύλο ζητεί ο Ντογιάκος

Ξεκαθαρίζει ότι κανένας δεν μπορεί να λάβει γνώση της δικογραφίας ή να παρεμβαίνει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιχείρηση διάσωσης για το ναυάγιο στην Πύλο
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ναυάγιο στην Πύλο: Τη διεξαγωγή των ερευνών για το τραγικό ναυάγιο κατ’ απόλυτη μυστικότητα ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Aπόλυτη μυστικότητα ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, από τις εισαγγελικές και λιμενικές αρχές της Καλαμάτας, αναφορικά με τις έρευνες για το ναυάγιο στην Πύλο.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ντογιάκος διαβίβασε παλαιότερη εγκύκλιο, του έτους 2015, στην οποία σημειώνεται ότι είναι μυστική η οποιαδήποτε ποινική έρευνα και κανείς δεν δικαιούται να λάβει γνώση της ποινική δικογραφίας, είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Η συγκεκριμένη εγκύκλος διαβιβάστηκε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Καλαμάτας, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας και στον λιμενάρχη του Λιμεναρχείου Καλαμάτας.

Η εγκύκλιος αυτή του 2015 συντάχθηκε από τον ίδιο τον κ. Ντογιάκο, με την τότε ιδιότητα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, σχετικά με τον τρόπο διενέργειας των ανακρίσεων και τη μυστικότητα αυτών.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του έτους 2015, «μετά την έναρξη, είτε αυτεπαγγέλτως είτε κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, του ανακριτικού έργου και μέχρι πέρατος αυτού, ουδείς τρίτος, με οποιαδήποτε ιδιότητα, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε λόγο, δικαιούται να λάβει γνώση των στοιχείων της ποινικής δικογραφίας, είτε άμεσα είτε έμμεσα, πολύ δε περισσότερο με οποιονδήποτε τρόπο, να παρεμβαίνει στους εκτελούντες αυτό ανακριτικούς υπαλλήλους με εντολές, υποδείξεις, παροτρύνσεις, αιτήματα, κλπ, δεδομένου ότι η εποπτεία της ανάκρισης έχει ανατεθεί από το νομοθέτη, στο σύνολό της, αποκλειστικά και μάλιστα πανηγυρικά, στον εποπτεύοντα την υπηρεσία σας εισαγγελικό λειτουργό».

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για το ναυάγιο στην Πύλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ