Ελλαδα

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας στη διαμαρτυρία για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο

Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένταση  στο κέντρο της Αθήνας στη διαμαρτυρία για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για το πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά της Πύλου.

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα αντιρατσιστικών οργανώσεων, πολιτικών φορέων και φοιτητικών συλλόγων για συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Αθήνα, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά της Πύλου.

Στο Σύνταγμα κάλεσαν συνδικάτα της Αττικής, ενώ στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν αντιρατσιστικές οργανώσεις και αριστερές παρατάξεις με την πρόθεση να ακολουθήσει πορεία έως το Σύνταγμα.

Από τα μεγάφωνα οι διοργανωτές αναφέρθηκαν «στο δικαίωμα στο άσυλο και την αποτυχία της μεταναστευτικής πολιτικής», αλλά και «στους εγκληματίες διακινητές που εκμεταλλεύονται μετανάστες και πρόσφυγες», εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τα θύματα.

Ένταση  στο κέντρο της Αθήνας στη διαμαρτυρία για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Λίγο πριν τις 21:00 ξέσπασαν επεισόδια μικρής έντασης με ρίψεις χημικών, μολότοφ και κρότου-λάμψης, με την πορεία διαμαρτυρίας να «σπάει» σε τρία κομμάτια και τις δυνάμεις των ΜΑΤ να ακολουθούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με μολότοφ κατά αστυνομικών στην πλατεία Κολοκοτρώνη, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές.

Δεκάδες φαναράκια στον ουρανό άφησαν νωρίτερα οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα υπό το σύνθημα «Έγκλημα διαρκείας, χιλιάδες οι νεκροί. Απάνθρωπο το σύστημα που δολοφονεί».

Ένταση  στο κέντρο της Αθήνας στη διαμαρτυρία για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ακολούθησε πορεία στα γραφεία της ΕΕ, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση κρότου λάμψης για να διαλύσει το πλήθος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ