- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Ο τόπος που έγινε το ναυάγιο δεν συνεπάγεται πως ευθύνεται η Ελλάδα», σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών
«Χρειάζεται ευρύτερη συνεργασία με τη Λιβύη»
O Ιταλός υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως δεν ευθύνεται η Ελλάδα για το ναυάγιο στην Πύλο - Τι ανέφερε για τη Λιβύη
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι Skytg24, στο τραγικό ναυάγιο στα ανοικτά της Πελοποννήσου.
Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός υπουργός δήλωσε:
«Στην Πελοπόννησο έλαβε χώρα μια μεγάλη τραγωδία που μας προκαλεί πόνο, όπως συνέβη και με ανάλογες στο παρελθόν. Ελπίζω να μην συμβούν ποτέ πια, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι έτσι».
»Αυτό όμως μας κάνει να είμαστε ακόμη πιο αποφασιστικοί στον δρόμο που ακολουθούμε: να μπλοκάρουμε τους διακινητές ανθρώπων, να εργαστούμε για να τους νικήσουμε. Μπορούμε να το κάνουμε μαζί με την Ευρωπη. Οι κανόνες που εγκρίθηκαν τις περασμένες ημέρες ακολουθούν την σωστή κατεύθυνση».
Ο Ιταλός υπουργός πρόσθεσε ότι το ναυάγιο έλαβε χώρα στην ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης, υπογραμμίζοντας όμως πως «αυτό δεν σημαίνει ότι ευθύνεται η Ελλάδα, απλώς περιγράφονται συγκεκριμένες περιοχές ευθύνης».
Επίσης, αναφερόμενος στις σχέσεις με την Λιβύη, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συνεργασία με την Ευρώπη πρέπει να είναι ευρύτατη, όχι μόνο για το θέμα της ασφάλειας.
«Όλες οι προσπάθειες θα ακολουθήσουν την κατεύθυνση που οδηγεί τον περιορισμό των αναχωρήσεων από τις χώρες της βόρειας Αφρικής, των αναχωρήσεων που οργανώνουν οι διακινητές», κατέληξε ο Πιαντεντόζι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του «ΔΕΗ Xmas West Park»
Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Τι προβλέπει η νομοθεσία για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και ποιους αφορά
Αγρότες έχουν εισβάλει στoν αεροδιάδρομο
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.