Ελλαδα

Στις 12 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς

Απόρριψη του αιτήματος για παραίτηση από την έφεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISS

Δολοφονία Καρολάιν Κράουτς: Στις 12 Σεπτεμβρίου η συνέχεια της δίκης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Απόρριψη του αιτήματος για παραίτηση από την έφεση

Τη συνέχεια της δίκης για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς τον Σεπτέμβριο αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αρνούμενο τη διακοπή της διαδικασίας μέσω της παραίτησης του κατηγορούμενου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από την έφεσή του.

Οι εφέτες αφού έκριναν ότι ο 35χρονος πιλότος δεν μπορεί σε αυτό το στάδιο, που είναι σε εξέλιξη η δευτεροβάθμια δίκη, να παραιτηθεί της έφεσης του, όρισαν νέους συνηγόρους του κατηγορούμενου μετά την παραίτηση των δύο υπερασπιστών του. Ακολούθως, όρισαν νέα δικάσιμο για τη συνέχεια της διαδικασίας της 12η Σεπτεμβρίου, ώστε να έχουν χρόνο οι αυτεπαγγέλτως διορισθέντες συνήγοροι να μελετήσουν τη δικογραφία.

Παράλληλα, έδωσαν εντολή να μεταχθεί ενώπιον του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος στη δικάσιμο που όρισαν. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε ισόβια για τη δολοφονία της συζύγου του και 11,5 έτη κάθειρξης για τη θανάτωση του κουταβιού τους και την προσπάθεια του να παραπλανήσει τις Αρχές δηλώνοντας πως το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά ήταν αποτέλεσμα ληστείας μετά φόνου.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση από την έφεση

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την πρόοδο της διαδικασίας αναφέροντας πως δεν είναι εφικτή σε αυτό το στάδιο η παραίτηση από την έφεση του κατηγορούμενου. «Το ζήτημα της παραίτησης έχει ένα χρονικό περιθώριο που εξαντλείται στην έναρξη της συζήτησης της υπόθεσης. Μετά από την έναρξη δεν επιτρέπεται η παραίτηση από την έφεση. Αυτό ορίζεται για να μη διακωμωδείται η διαδικασία και να μη γίνονται άσκοπες δικάσιμοι. Ξέρετε καλά νομικά και το ξέρετε όλο αυτό. Άρα η δίκη θα πρέπει να συνεχιστεί», είπε ο εισαγγελέας.

Το προεδρείου του δικαστηρίου μετά από σύντομη συνεδρίαση απέρριψε την παραίτηση από την έφεση και η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου θα συνεχιστεί κανονικά. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctc85my71yex)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ