Ελλαδα

«Έρχεται ασυνήθιστο βαρομετρικό χαμηλό»: Πρόγνωση Μαρουσάκη για νέες βροχές από την Πέμπτη

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γονείς και παιδί με μία ομπρέλα ο καθένας προστατεύονται από καλοκαιρινή βροχή στην Αθήνα
© ΓΙAΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Καιρός - Κλέαρχος Μαρουσάκης: Βαρομετρικό χαμηλό ασυνήθιστο για την εποχή στη χώρα - Βροχές από την Πέμπτη - Πότε καλοκαιριάζει

Βαρομετρικό χαμηλό, ασυνήθιστο για την εποχή αναμένεται να φέρει από αύριο Πέμπτη (15.6) βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτιμά ότι ο φετινός Ιούνιος θα κυλήσει με καιρική αστάθεια, ενώ τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι βροχές αναμένονται και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

«Μέχρι τον Αύγουστο, θα δούμε καλοκαίρι», αστειεύτηκε σήμερα (14.6) ο μετεωρολόγος του Open, παρουσιάζοντας τα νέα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό των επόμενων ημερών. Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης, η χώρα μας θα επηρεαστεί από ένα -όχι και τόσο συνηθισμένο για την εποχή- βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο το συναντάμε κυρίως μέσα στο φθινόπωρο, προχωρημένο Οκτώβριο με Νοέμβριο, με πολλές βροχές από την Πέμπτη, κυρίως όμως την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο. Οι βροχές φαίνεται ότι θα αφορούν το σύνολο της χώρας. 

Ο κ. Μαρουσάκης σχολίασε ακόμα ότι δεν θα έχουμε την αστάθεια των προηγούμενων ημερών, που ξεκινούσαμε την ημέρα μας με ήλιο, μπόρες το απόγευμα και βελτίωση προς το βράδυ. Ειδικά για την κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα είναι αρκετά φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού. Το σκηνικό την επόμενη εβδομάδα φαίνεται να αλλάζει και πάλι, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει ακόμη και στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctc1dxhiw1pd)

Καιρός σήμερα - Πρόγνωση Meteo

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.
Πιο αναλυτικά:

Για την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία, στη Θράκη και τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Τοπικές χαλαζοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν στη Δυτική Μακεδονία. Η ορατότητα στα δυτικά, κεντρικά και νότια τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 24 βαθμούς), 16 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 31 βαθμούς), 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 14 έως 24 βαθμούς), 19 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 19 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και ορεινά τμήματα περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά που υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικούς όμβρους περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctbq9klqp29l)

Καιρός σήμερα - Πρόγνωση ΕΜΥ

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς και στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και τα βόρεια.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctblk1l8e621)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ