Ελλαδα

Πάνω από 50 εκατοστά βροχής στην Αττική την Κυριακή - Η πρόγνωση για αύριο

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και τη Δευτέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συννεφιασμένος καιρός
© EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Καιρός: Συνεχίζεται το... φθινόπωρο μέσα στο καλοκαίρι και τη Δευτέρα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από ισχυρά φαινόμενα

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν την Κυριακή (11/06) σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, όπου τοπικά σημειώθηκαν αξιόλογα ποσά βροχής σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εξαίρεση δεν αποτελεί και η Αττική όπου στα βόρεια τμήματα της σημειώθηκαν αξιόλογες καταιγίδες, όπως διακρίνεται και στον παρακάτω χάρτη.

Πιο συγκεκριμένα, στον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην Πάρνηθα σημειώθηκαν 51 χιλιοστά βροχής σε χρονικό διάστημα σχεδόν 2 ωρών. 

Πάνω από 50 εκατοστά βροχής στην Αττική την Κυριακή - Η πρόγνωση για αύριο

Εξάλλου, προβλήματα από τη νεροποντή υπήρξαν σήμερα και στη Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφία από την καταιγίδα στη βόρεια Αττική το μεσημέρι της Κυριακής

Πάνω από 50 εκατοστά βροχής στην Αττική την Κυριακή - Η πρόγνωση για αύριο

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και τη Δευτέρα

Σε ισχύ παραμένει το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ και αύριο, Δευτέρα, με έντονα φαινόμενα αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι: η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Η πρόγνωση από το Meteo για αύριο

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με πιθανότητα για σημαντικά ύψη βροχής, ενώ στα κεντρικά και βόρεια υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικά οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες υπάρχει στα ορεινά της Κρήτης. Στα υπόλοιπα τμήματα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές και παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο γενικά καιρό. Ωστόσο κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Στη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος θα είναι καιρός με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες στο Ιόνιο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καθώς και στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι το μεσημέρι - απόγευμα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ