Ελλαδα

Διασώθηκαν 90 μετανάστες σε ιστιοφόρο ανοικτά των Κυθήρων

Δύο συλλήψεις για παράβαση των νόμων περί μετανάστευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διάσωση μεταναστών στα Κύθηρα
© Λιμενικό Σώμα

Κύθηρα: Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών - Συνελήφθησαν δύο διακινητές

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε από τις πρωινές ώρες χθες (10/06), στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά των Κυθήρων, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 για παροχή συνδρομής σε ιστιοφόρο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ανοικτά των Κυθήρων.

Διασώθηκαν 90 μετανάστες σε ιστιοφόρο ανοικτά των Κυθήρων

Άμεσα εφαρμόστηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα παράκτιο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το ιστιοφόρο σκάφος σημαίας ΗΠΑ, με 90 αλλοδαπούς επιβαίνοντες (35 άνδρες, 18 γυναίκες, 27 αγόρια, 10 κορίτσια – εθνικοτήτων Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Ιράκ και Αιγύπτου) και το οδήγησαν στο λιμάνι Διακοφτίου Κυθήρων.

Στη συνέχεια, οι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν στο παράκτιο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Νεάπολης Βοιών, το βράδυ του Σαββάτου.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί μεταξύ των 90 για παράβαση των νόμων περί μετανάστευσης (4251/2014 και 3386/2005), καθώς και για παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ., ενώ το ιστιοφόρο σκάφος κατασχέθηκε από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ