Ελλαδα

Athens Pride 2023: Μεγάλη πορεία Υπερηφάνειας με χρώματα και μηνύματα (εικόνες)

Πολύχρωμες σημαίες πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας

Ευτέρπη Μουζακίτη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Athens Pride 2023: Η πορεία Υπερηφάνειας στο κέντρο της Αθήνας - Χρώματα, μηνύματα και άτομα κάθε ηλικίας

Ζωγραφισμένα ουράνια τόξα στα μάγουλα, πολύχρωμες σημαίες που τιμούν τη συμπερίληψη, συνθήματα και τραγούδια έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι της Αθήνας, μιας και σήμερα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Athens Pride 2023, με τη μεγάλη παρέλαση Υπερηφάνειας.
Πλήθος κόσμου, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και υπερασπιστές των δικαιωμάτων της έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Αθήνας για να γιορτάσουν, να θυμηθούν και να διεκδικήσουν μια ζωή με ίσα δικαιώματα. Όπως αναφέρουν και στην ανακοίνωση της φετινής διοργάνωσης: 
«Για να έχουμε τις οικογένειές μας στο φως,
για να αγαπάμε ελεύθερα, χωρίς ντροπή,
για να μας ανήκουν τα σώματά μας,
για να αποφασίζουμε εμείς για εμάς,
για να μην δολοφονούμαστε στους δρόμους,
για να μη φοβόμαστε για τη ζωή μας,
για να μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας…
Μια φορά κι έναν καιρό… διεκδίκησα και πέτυχα».
Η παρέλαση φέτος ξεκινά από την πλατεία Κοτζιά καθώς στην πλατεία Συντάγματος, από όπου ξεκινά συνήθως, υπάρχουν τα προεκλογικά περίπτερα λόγων των επικείμενων εκλογών της 25ης Ιουνίου. «Η πολύχρωμη πορεία μας θα κατακλύσει τους δρόμους της Αθήνας, ξεκινώντας από εκεί, θα περάσει μπροστά από τη Βουλή και θα καταλήξει και πάλι στην πλατεία Κοτζιά, όπου η βραδιά θα κλείσει με τη συναυλία και το ανοιχτό πάρτι στην πλατεία», αναφέρει η ανακοίνωση για την αλλαγή που έγινε. «Μια φορά κι έναν καιρό… δεν ακυρώθηκα! Άλλαξα Πλατεία», αναφέρει η ανακοίνωση των  διοργανωτών του Athens Pride 2023. 
Παρουσιαστής στης βραδιάς είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης ενώ στη συναυλία που θα ακολουθήσει για το Athens Pride 2023 συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες όπως η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Σπύρος Γραμμένος, η Μπέσυ Αργυράκη και η Χρύσα Κατσαρίνη.