Ελλαδα

«Ήμουν σε αυτοάμυνα» λέει 45χρονος που δάγκωσε και έκοψε κομμάτι από τη μύτη 72χρονου στον Βόλο

Άγριος καβγάς για τη θέση του κάδου απορριμμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρήτη: Ισόβια στον πατέρα για τη δολοφονία του 26χρονου γιου του
Κρήτη: Ισόβια στον πατέρα για τη δολοφονία του 26χρονου γιου του © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Βόλος: Η δίκη 45χρονου για το δάγκωμα της μύτης ηλικιωμένου πάνω σε καβγά για τη θέση κάδου απορριμμάτων

Ένας 45χρονος άνδρας δάγκωσε και έκοψε κομμάτι από τη μύτη 72χρονου πάνω σε καβγά για τη θέση ενός κάδου απορριμάτων στον Βόλο. Το περιστατικό καταγράφηκε τον Ιούλιο του 2020, ωστόσο, μόλις εχθές ο 45χρονος δράστης κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, οι δύο άνδρες, οι οποίοι κατοικούν σε παραθαλάσσιο χωριό του Νότιου Πηλίου, είχαν μεταφέρει πολλές φορές εναλλάξ τον συγκεκριμένο κάδο ο ένας μπροστά στην πόρτα του άλλου. Ο 45χρονος φέρεται να δάγκωσε τον 72χρονο στο χέρι και τη μύτη με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει βαρύ τραύμα ενώ του ξερίζωσε και μια τούφα από τα μαλλιά.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας ο κατηγορούμενος ανέφερε πως έφτασε στο σημείο να δώσει τα χτυπήματα αυτά γιατί βρέθηκε σε αυτοάμυνα, υποστηρίζοντας ότι ο γείτονάς του επιτέθηκε πρώτος και τον κρατούσε ακινητοποιημένο στο έδαφος, ενώ ένιωθε πως πνιγόταν. Οι συνήγοροι υπεράσπισής του ζήτησαν και προβλήθηκε στη δικαστική αίθουσα βίντεο το οποίο επιβεβαίωνε τα λεγόμενά του και έδειχνε το στιγμιότυπο της επίθεσης από την αρχή, αν και διακοπτόταν από ένα σημείο και πέρα του επεισοδίου.

Ο 45χρονος κρίθηκε ένοχος για βαριά σωματική βλάβη, όπως κατηγορούταν, παρά την εισαγγελική πρόταση για μετατροπή της κατηγορίας που αντιμετώπιζε σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, για την οποία πρότεινε την ενοχή του. Στον 45χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Συγκατηγορούμενή του ήταν η ηλικιωμένη μητέρα του, η οποία τελικά αθωώθηκε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ