Ελλαδα

Η Βουλγαρία τιμώμενη χώρα στην 87η ΔΕΘ

Επισημοποιήθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo η συμμετοχή της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεσσαλονίκη: Η Βουλγαρία αποδέχθηκε και επίσημα τον τίτλο της τιμώμενης χώρας στην 87η ΔΕΘ - Θα διεξαχθεί το διάστημα 9-17 Σεπτεμβρίου.

Την επίσημη θετική απάντηση της Βουλγαρίας ότι αποδέχεται τον τίτλο της τιμώμενης χώρας στη φετινή 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί στο διάστημα 9-17 Σεπτεμβρίου 2023, έλαβε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Αναστάσιος Τζήκας, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε συζητήσεις και με εκπροσώπους της Νότιας Κορέας, ενώ είχαν προηγηθεί άλλες και με το Ισραήλ, που τελικά δεν προχώρησαν.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα εκθεσιακό γεγονός με θεσμικό χαρακτήρα, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας.

Από την ίδρυσή της, το 1926, μέχρι σήμερα, αντανακλά τους ρυθμούς και τις τάσεις όχι μόνο της εγχώριας, αλλά και της διεθνούς επιχειρηματικότητας.

Επίσης, φιλοξενεί και οργανώνει πλήθος ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες, ενώ πέραν των άλλων, αποτελεί το ετήσιο «ραντεβού» της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας με τους πολίτες, με στόχο την ενημέρωσή τους για την πολιτικοοικονομική ατζέντα του έτους που ακολουθεί.