Ελλαδα

Άρχισε κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για τον ομαδικό βιασμό 15χρονου στο Ίλιον

Mε διαμαρτυρίες, εντάσεις και καθυστέρηση η έναρξη της εκδίκασης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ίλιον - ομαδικός βιασμός 15χρονου: Με εντάσεις λόγω ακατάλληλης αίθουσας της Ευελπίδων ξεκίνησε η δίκη των 12 ανήλικων κατηγορουμένων

Ο προσδιορισμός της δίκης για την υπόθεση της βάναυσης σεξουαλικής κακοποίησης 15χρονου από 12 συνομηλίκους του στο Ίλιον, σε αίθουσα της Ευελπίδων ακατάλληλη να τη φιλοξενήσει, οδήγησε σε διαμαρτυρίες, εντάσεις και καθυστέρηση στην έναρξη της εκδίκασης.

Η αίθουσα που επιλέχθηκε να στεγάσει την πολυπρόσωπη δίκη που αφορά ομαδικό βιασμό, δημιούργησε ένταση με τους συνηγόρους να διαμαρτύρονται ζητώντας να βρεθεί μεγαλύτερος χώρος καθώς δεν είχαν δυνατότητα ούτε να καθίσουν και να απλώσουν τα χαρτιά τους.

Το δικαστήριο αρχικά αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα των δικηγόρων, με αποτέλεσμα οι συνήγοροι να δηλώσουν ότι απέχουν από τα καθήκοντά τους και να αποχωρήσουν από το Δικαστήριο.

Ωστόσο, το πρόβλημα λύθηκε δύο ώρες μετά, οπότε όλοι οι παράγοντες της δίκης ειδοποιήθηκαν να μεταβούν σε αίθουσα του Πρωτοδικείου στην οδό Δέγλερη, πίσω από το Εφετείο.

Η δίκη ξεκίνησε και θα συνεχιστεί κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου προγραμματίστηκε να διεξάγονται σε αίθουσες του Εφετείου. Πρώτοι μάρτυρες έχουν κληθεί να καταθέσουν οι γονείς του θύματος.

Oκτώ αγόρια και τέσσερα κορίτσια οι οποίοι δικάζονται για τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ανήλικοι, σε αντίστοιχες ηλικίες με το θύμα, οκτώ αγόρια και τέσσερα κορίτσια οι οποίοι δικάζονται για τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού ανηλίκου, της συμμετοχής σε συμμορία και της κατοχής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού. Από αυτούς, οι έξι είναι προσωρινά κρατούμενοι και συμπληρώνουν έξι μήνες κράτησης στις 21 Ιουνίου.

Το 15χρονο αγόρι φέρεται να είχε υποστεί τουλάχιστον δύο φορές βιασμό από την, κατά την κατηγορία, συμμορία συνομήλικων του παιδιών, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον, στα τέλη του 2022. Οι κατηγορούμενοι είχαν βιντεοσκοπήσει τις μαρτυρικές στιγμές που είχε περάσει στα χέρια τους το αγόρι και να είχαν διακινήσει το ιδιαίτερης αγριότητας υλικό σε άλλους μαθητές. Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται όταν παιδιά, αποδέκτες του υλικού, ενημέρωσαν τους γονείς τους.